Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Метрополис щурмуват Cacao Beach: All Roads Lead To The Dancefloor


Метрополис щурмуват Cacao Beach: All Roads Lead To The Dancefloor

2420

Метрополис също са готови с афиша за сезона.

Лято 2011 се очертава паметно за феновете на електрония саунд.

Ветераните на родната клубна култура са поканили именити диджеи за изява в Cacao Beach, Слънчев бряг.

Първият от тях е Шарам (Sharam). Половинката от Дийп Диш (Deep Dish) завърта на 13 август. Шоколадовият Буда, както е наричан Карл Кокс (Carl Cox) (на снимката), ще пуска на 20 август, сетът на Fabrizio Maurizi и Трой Пиърс (Troy Pierce) е на 27 август.

Шарам Тайеби е известен в поп бранша преди всичко с първото си име. Носител на "Грами" (Grammy), продуцент, диджей и ремиксатор. Няма уважаващ себе си клуб в която и да е точка на света, който да не се е пръскал по шевовете, когато на пулта е заставал Шарам и е взривявал хората с неповторимата си смес от дълбоки  бас линии и заразителни ритми и мелодии. Той е собственик и на лейбъла Yoshitoshi, предефинирал понятието електронна музика в последните 15 години.

За него музикалното списание Rolling Stone написа, че звукът му "персонифицира понятието "куул". Шарам е работил с Мадона, Ролинг Стоунс, Джанет Джаксън и Дайдо (Dido), има 4 номинации и една награда "Грами" - за най-добър ремикс от 2002. Музиката му озвучава модните дефилета на Версаче в Милано и Париж, a той е един от първите утвърдени артисти, които откриват таланта на Джъстин Тимбърлейк далеч преди да се изстреля звездна орбита. След изключителната си кариера като основен "мотор" на Дийп Диш и два легендарни миксирани албума за Global UndergroundМосква и Торонто, Шарам продължи солово и от 2008 промени представите за модерен звук. Най-напред с Топ 10 хита "Patt - Party All The Time", след това - в колаборациите си с Пи Диди, Даниел Бедингфийлд и Томи Лий. Всяко негово участие е равно на 100 процента чисто забавление, припомнят от Метрополис.

Техно иконата Kарл Кокс издава "All Roads Lead To the Dancefloor", своя първи самостоятелен албум и въобще проект от 6 години насам. Подобно на Шарам, и той ще събере родните почитатели на морския бряг за първи път. Те ще чуят най-вероятно и част от новата продукция на Шоколадовия Буда. 20 парчета, пътуващи през техно, хаус, дъбстеп и отвъд ще видят бял свят чрез Intec Digital - собствения лейбъл на диджея в последните 20 години. Проектът ще се появи в необичаен формат - самоъпдейтващ се USB стик. Феновете ще могат да си купят USB с първите 12 трака, съдържащи парчета от "All Roads...", няколко B side версии и други материали на 1 август. В края на септември USB собствениците ще получат втори сингъл заедно с ремикси и видео, а на 17 октомври ще се състои и третият ъпдейд, съдържащ нов сингъл с ремикси и видео. Финалната фаза на проекта ще бъде в постоянно развитие и ще зарадва собствениците на специалния стик с ъпдейди от първото лайф турне на Кокс и бандата му в Австралия това лято. "Плащате цената на един продукт, а USB ви дава не само албума, но и става ваш ключ до всичко, което ще правя през следващите 12 месеца", казва Карл.

Най-близкият сподвижник на минимъл гуруто Ричи Хоутин (Richie Hawtin), рицарят на техно минимъла Трой Пиърс, сe се завръща в България за първия си гиг край морето на Cacao Beach. Последователят на мотото "минимум звуци – максимум удоволствие" бързо зае позиция сред най-важните посланици на електронния звук през последните години. Родом от щата Индиана, в малко тихо градче на 4 часа път с кола от стожерите на хауса и техното – Чикаго и Детройт, за Трой се оказало невъзможно да игнорира богатите звуци на Derrick Carter, Джеф Милс (Jeff Mils) и Ричи Хоутин. Заедно с Magda и Marc Houle стартират проекта си "Run Stop Restore" (2003), но истинският прогрес за американеца настъпва, когато същата година решава да напусне Ню Йорк, заменяйки Щатите с Eвропа. Оказва се, че "Градът на свободата" не предлага вече същата свобода на изразяване на младите музиканти, докато по това време в Германия и Берлин се раждат новите стандарти в продукцията на минимъла. За разлика от направлението в най-чистата му форма – суперрядък, сложен и космически минимъл, Пиърс създадава приятен за дансинга звук-хибрид, най-доброто от постоянно появяващите се нови микро тенденции. Сетовете му запазват механичния футуристичен саунд на техното, но с по-бавeн ритъм, което дава възможност на диджея да работи между бийтовете. Именно това е отличителното звучене, пионерският саунд на звукозаписната компания M_nus, за която Трой записва.

Една от бъдещите големи звезди на същия лейбъл e италианецът Fabrizio Maurizi – най-новото откритие за неговия каталог. Роден е в Болоня, град, известен с особеното внимание към детройското техно. Пленен от неаполитанската техно сцена и най-вече от първата си среща с Ричи Хоутин, който го насочва към минимъла. Maurizi представя новата вълна от италиански продуценти, които изгряха през 2005 и върнаха страната обратно на музикалната карта. Fabrizio беше част от това поколение свежа кръв с дебютното си изданиe "ОК, Switch On" за Minus през 2008 с двата трака - "Carbon" и "My Imaginary Friend". След тази сериозна заявка за повече от обещаващо бъдеще на световната сцена, изданието "Habitat" (отново за култовия лейбъл на Ричи Хоутин) вдига летвата още по-високо през 2009 с колекцията, включваща 4 нови парчета: "Daddy Diego", "Mars Needs Bitches", "Mundaka" и "I Don’t Mind" с бонус ремикс на JPLS. Пристрастен към дълбоки бас линии, неговите парчета разкриват понякога тъмната, понякога фънки страната на техното, използвайки умопомрачителни вокални семпли. Третото му EP – "Chronicles (Bring Me Back и Оllie)" излезе отново с логото на Мinus през 2010.

Само преди месеци Мaurizi бе поканен от щурата Ellen Allien да направи ремиксa "Flashy Flashy" за нейвия албум с ремикси в каталога на собствения й лейбъл - B Pitch Control.

Както MySound.bg извести, италианецът направи забележителен близо четиричасов сет в столичния клуб "Елемент" през март.

Мис Лидия (Miss Lidiya), DJ Стивън (DJ Steven) и DJ Смърф (DJ Smurf) ще отчетат родните диджеи на партитата.

Билети за организираните от Метрополис сетове  - в националните мрежи на Eventim и Ticketstream.
 
Cacao e в Топ 100 на най-добрите клубове в света според елитната класация на DJ Mag тази година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички