Акробат ще запали огъня на Сурва 2012 в Перник


Акробат ще запали огъня на Сурва 2012 в Перник

3975

Сурвакар акробат ще се спусне със запалена факла от небето над Перник, за да запали огъня на 21-я Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" 2012.

Очаква се събитието да събере над 6 000 маскирани от цяла България и от чужбина в Перник на 28 и 29 януари.

Грандиозен спектакъл с участието на артистите и формациите на шоу агенция Арт Мастърс ще открие изявата тази вечер. Факелно шествие, предвождано от тъпани, ще премине през няколко улици в центъра на фестивалния град, за да предизвести началото на мащабната проява. Акробати и сурвакари със запалени факли ще привличат интереса на публиката. Специално режисиран спектакъл "Магията на Сурва", представен от изпълнителите на шоу агенция Арт Мастърс (Art Masters),  ще отбележи началото на престижния форум. Автори са режисьорът Красимир Димитров и композиторът Владислав Тодоров.

Кметът на Перник - Росица Янакиева, ще предаде по традиция символично ключа на града в ръцете на Воеводата на фестивала. Огромен огън, около който ще заиграят сурвакарите, и мощни илюминации ще озарят нощта.
 
Групи от цяла България и от чужбина за най-престижния фестивал на маскарадните игри у нас ще присъстват в двата дни на проявата. Фестивалът е най-старият 2 нас. Провежда се за първи път през 1969.

През годините до днес се утвърждава като единствената по рода си проява, където може да се види съхранената и възродена традиция на зимните и предпролетните маскарадни обичаи.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички