Безсрамна красота и техника от Ballet National De Espana у нас


Безсрамна красота и техника от Ballet National De Espana у нас

2816

"Техниката им е перфектна, физическа красота – безсрамна, а страстта неустоима", написа The Telegraph за Ballet National De Espana.

Българската публика получава шанса да види именно тази трупа в зала 1 на НДК на 5 април.

Грандиозната танцова формация от Испания пристига по покана на "БГ Саунд Стейдж" (BG Sound Stage). 40 виртуозни фламенко танцьори, певци и музиканти и две от най-добрите представления на Националния балет на Испания - Dualia и La Leyenda, под ръководството на световноизвестния испански хореограф Антонио Нахаро, ще радват родните ценители на музиката и танца.
 
Националният балет на Испания пристига в България след напълно разпродадени спектакли в "Болшой театр", Adrienne Arsht Center в Маями, Teatro de la Zarzuela в Мадрид и обещава спиращо дъха шоу.
 
Трупата е една от най-известните в света. Основана е през 1978 от Испанското министерство на културата и е най-добрият посланик на испанската култура по света повече от 30 години. Балетът е създаден само от звездни танцьори, изпълняващи най-добрата хореография на Испания под акомпанимента на отлични китаристи и певци. Формацията се развива в съответствие с новото време, запазвайки интереса към всички видове испански танц. Тя съчетава традиция и съвременност с еднаква огнена страст, с цветове и разкош.

Националният балет на Испания е аплодиран по целия свят за своите зрелищни продукции с ослепителни изпълнения, прекрасни костюми, танци под звуци на кастанети и синкопирано пляскане, със завладяваща сърцата испанска артистичност.

Под ръководството на артистичния директор Антонио Нахаро танцьорите рисуват елегантни портрети на съвременно фламенко чрез спиращи дъха сола, дуети и ансамбли. Спектакълът е разделен на две части. Dualia е хореография на две от най-горещите звезди на испанската сцена Рохас и Родригес, които българската публика вече има честта да види с техния спектакъл Cambio de Tercio и La Leyenda  - хореография на предходния артистичен директор на балета - Хосе Антонио, отдаваща почит на известната фламенко звезда Кармен Амая.

Билети - на промоционални цени от 30 до 90 лв. само до 9 февруари. След тази дата се увеличават с 10 лв.

Пропуски се продават в мрежата на Eventim – магазини "Германос", "Пикадили", "Мултирама", Usit Colors и в Билетен център на НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички