Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Изкушението Bond: вихрен щрайх и сексапил отново в София


Изкушението Bond: вихрен щрайх и сексапил отново в София

1893

След десетилетие отсъствие от българската сцена, най-успешният струнен квартет в света Бонд (Bond) пристига отново у нас за концерт в зала 1 на НДК на 25 април.

Гостуването на изкусителните дами е по покана на "Арт БГ" като част от европейското им турне, с което формацията представя най-новия си албум "Play", издаден през 2011. Това е четвъртият студиен проект на състава, в който, по думите на самите Бонд, се усеща значително източноевропейско влияние. Както и в останалите издания на красивите музикантки, класическото кросоувър звучене е в основата на 13-те композиции, където класика и поп се срещат очи в очи.

Верни на стила си, Бонд са категорични в намерението да очароват българска публика с много сексапил, качествен звук и шоу изненади.

Билетите за концерта вече са в продажба на цени от 30 до 60 лв. в Билетен център, НДК, и чрез мрежата на Eventim и неговите партньори, между които вериги магазини "Германос", "Пикадили", "Офис 1", бензиностанции OMV и други.

Бонд започват своята дейност като музикален колектив през 2000 и оттогава насам продават над 4 милиона копия от албумите си, което заслужено им отрежда титлата "най-продаван струнен квартет на всички времена".

Настоящият състав на формацията е: Таня Дейвис (първа цигулка),  Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело), след като Хейли Екър напуска групата през 2008, за да се посвети на майчинство.

Още с дебюта си момичетата разгневяват част от почитателитe на класическата музика, но впоследствие печелят още повече фенове като разширяват жанра и го правят по-достъпен за масовата публика.

Доста се спори около определянето на интерпретациите им като класическа музика, но самите членове на квартета твърдят, че са "изпълнители на класическа музика, решили да внесат малко поп в пиесите си".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички