Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Щастливи зомбита след концерта на Mo Horizons


Щастливи зомбита след концерта на Mo Horizons

4014

След като направиха поредица успешни концерти по морето и създадоха някое и друго успешно творческо партньорство с България, Мо' Хърайзънс (Mo' Horizons) се добраха и до София най-сетне. Тоест, добра се само половината от продуценсткото дуо - Ралф Дроземайер (Ralf Droesemeyer), но затова пък с прекрасно подкрепление.

Латино-джаз ритмите вилняха в Sofia Live Club оная нощ.

Вокалите бяха поверени звънкия детски глас на Денис М'Бейе (Denis M'Baye), която подскачаше като гумено топче по сцената, без това да се отразява на пеенето й по какъвто и да е начин. Симпатичният тромпетист Нейко Бодуров,  отсъстващ в предварителните рилийзи за събитието, орнаментира перфектно сочния и весел ню джаз на гостите, които представиха и старите си хитове, и някои от парчетата в последния си албум "Mo' Horizons Аnd Тhe Banana Soundsystem".

Благодарение на Нейко и на кларинетиста Я-я, партито се движеше в отчетливо балканска посока. Стоян Роянов сновеше между огромна колекция инструменти - кавал, кларинет, алт и баритон саксофон, тарамбуки, бонгоси и всякакви перкусии, характерни за самбата, и - честно казано, се вписваше идеално в и без това богатия звук на саундсистемата. Смущаващото сценично поведение на Я-я може би ни е заблуждавало, но продуцентите от Мо' Хърайзънс без затруднение са разпознали добрия музикант в него.

Някъде тук трябва да кажем, че концертът вероятно държи рекорд за посещаемост на този клуб в последните две години. Място за скачане просто нямаше, та затова и цялата публика се движеше ън-блок, а отделни освободили се електрони отскачаха до подлеза на НДК да глътнат малко въздух. Пот се
стичаше дори от самата пот. Което направи геройството на музикантите още по-впечатляващо. Около четиричасов перфектен сет, който с няколко
уж финални кулминации и още и още благи изненади обиколи звуково целия свят, и докара публиката до пълно олигофренско щастие.

Рано сутринта щастливи зомбита се изнизваха от клуба с оплезени езици, и "Който пие бира" на Мо' Хърайзънс и варненския Буугало Колектив на уста - обратно към злия съботен работен (за нещастие) ден. Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички