Васил Петров и Ангел Заберски представят Гершуин и Коул Портър


Васил Петров и Ангел Заберски представят  Гершуин и Коул Портър

4203

След като с намигване приемем парадокса, че на празника на труда не се работи, е време да продължим напред с една трудолюбива "Късна емисия" – програмата от нощни културни събития на ресторант - бар "На седмото неб(ц)е", площад "Славейков" 11, – за дните след отпускарските (а не пролетарски) вълнения.

На 3 май (четвъртък) от 22:00 ч. в програмата "ПроZZи" очакваме вълнуващи текстове и фотография от Тодор П. Тодоров (1977). Той е доктор по философия и главен асистент в катедра "История на философията" във Философски факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Преподавател по "Философия насредновековието и ренесанса" и "Арабо-мюсюлманска философия". Специализирал е в "Томас Институт", Кьолн, Германия. Чете курс по фотография ("Културни функции и деформации") в специалност Културология, както и по "История на философията" във Факултета по журналистика и масова комуникация.

Автор на сборника с разкази "Приказки за меланхолични деца". Носител на национална награда "Рашко Сугарев" 2011 за най-добър къс разказ ("Ван Гог в Париж"). Член е на Асоциацията на писателите в България. Любител и идеолог на нощното четене. Естествено мястото му е в/ на Небцето ;-)

В програмата "Нощ на поети" ще посрещнем една от любимите ни български поетеси – Силвия Чолева, която ще се изяви от 22.00 ч. на 4 май, петък. Тя е отговорен редактор на редакция "Култура" на програма "Христо Ботев" на БНР и водеща на предаването "Артефир". От края на 90-те до закриването му през 2003 Чолева съосновава и води заедно с Иван Теофилов сп. "Сезон". Преподавала е курс Писане на есе в НБУ. Сценарист на "Майка ми", късометражен филм на режисьорката Светла Цоцоркова (2005). Получава наградата "Христо Г. Данов" в категорията "Представяне на българската книга" и Националната награда за поезия "Иван Николов" за стихосбирката си "Писма" (2007). През 2008 – награда "Рицар на книгата" за представяне на българската книга в медиите. Силвия Чолева е автор на поетичните книги "Детето на глухонемите" (1993), "Вход" (1996), "Внимателно" (2001), "Картички" (2007), "Писма" (2007), на есеистика и на романа "Зелено и златно" (2010).

На 5 май (събота) от 22:00 ч. в програмата NightLive на "На седмото неб(ц)е" дебютират двама скъпи приятели и фантастични музиканти – Васил Петров и Ангел Заберски-син. Акцентът на концерта им ще бъде върху произведенията на Джордж Гершуин и Коул Портър.

Името на Васил Петров отдавна е запазена марка за професионализъм, изтънчено сценично присъствие и елегантност. Завършил е НМА "Панчо Владигеров". Има огромен репертоар от стандарти и кавъри, поп и джаз. Издал е няколко успешни албума: "Васил Петров пее Гершуин" (1999), "Нещо различно" (1997), "Дует с Румен Тосков" (1995), "Петров пее Пармаков" (1995), "Другият" (1994), "Васил Петров – джаз и блус" (1994). Работи активно, а изявите му са на различни сцени – от клубове и пиано-барове, до престижни концерти и фестивали. Гастролирал е в Швеция, Финландия, страните от бивша Югославия, Норвегия, САЩ и други. Работил с най-известните български джаз изпълнители и композитори – Румен Тосков, Васил Пармаков и Венцеслав Михайлов, с формациите Акустична версия и Биг бенда на Вили Казасян. Има съвместни проекти с оперната певица Кристина Ангелакова, с американските джазмени Дан Морети и Фил Проженцано, както и с много други.

Ангел Заберски-син осъществява своите идеи като композитор с формациите, които ръководи. Заедно с Ангел Заберски бенд е изнесъл редица концерти, има записи и компактдиск. Джаз пианист и композитор с огромна дейност, той е работил в Германия, Гърция, Швеция. Завършил е НМУ "Любомир Пипков" и Музикалната академия. Преподавател по импровизация в Нов български университет от 1996.

Цената на билетите е между 15-25 лв. в зависимост от разположението на местата.

Гостите, закупили билети, ще могат да ползват преференциална отстъпка от 10% за вечеря преди концерта.

И така, артисти от всички жанрове, обединявайте се!, приканиха от управата на арт-пространството.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички