Българи превзеха Ибиса. Притури са планината!


Българи превзеха Ибиса. Притури са планината!

4406

Популярното в Ибиса българско трио Teabo вече може да се похвали с първото си видео - към песента "DJore".  Виж  клипа ТУК
Tеабо (на езика на маите - твоят дъх) е проект, създаден по предложение на известния чил-аут клуб Kumharas в Сан Антонио, о. Ибиса, в началото на 2011.

Във формацията са: Борислав Бояджиев (музика, аранжименти, перкусии, диджей), Теодора Орешенска - Теа (вокал) (на снимката) и Венци Трифонов (арменски и български дудук, кавал, гайда, кларинет, саксофон).

Музиката на Teabo е новаторски микс между акустични инструменти и електроника. Съчетание на източноевропейски и български мелодии в стилистиката на чил-аут, хаус и денс. В основната идея на този саунд са залегнали интонации от уникалния ни фолклор, цитати от непреходни български народни песни, към които тримата музиканти изпитват изключителен респект.

Режисьор на видеото към римейка на народната песен "Джорето" е ВасилСтефанов. В снимачна площадка се превръща завод за производство на метални изделия в Правец, който играе ролята на фабрика за диско топки и плочи на Teabo.

През лятото на 2011 Teabo бяха на клубно турне в Ибиса, където имаха участия в едни от най-реномираните лаундж и чил-аут клубове - Kumharas, Itaca, Las Dalias, Atzarro, 5km, Aura, Nassau Beach Club, Villa Mercedes, Chiringuito NoName, Chill Nautic Club, Sunset Point и други. Там сингълът им е издаден в две компилации – "Ibiza By Day By Night" (Bahia de San Antonio) с песента "Eivissa (Eivissa Mix)" и "Chill Nautic" (San Antoni, Ibiza) с парчето "La Montana" (инспирирано от "Притури са планината"), издадени от Plugtone Records.

По покана на Radio Sonica Ibiza, Teabo осъществяват едночасов лайф в ефир с над 90 милиона слушатели.

Музикантите представят парчето по едно от най-нашумелите радиа за електронна музика в Мадрид - Unika FM, месец по-късно.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички