Учeническото гуру на Таря Турунен гостува на трибюта й в Rock It


Учeническото гуру на Таря Турунен гостува на трибюта й в Rock It

3971

Завладяващи женски вокали, оперни партии с рок аранжимент, модерен метъл и всичко, което зарежда заклетите музикални фенове, предстои се случи в една вечер – тази,  посветена на Найтуиш (Nightwish).

Събитието е в столичния клуб Rock It днес.

Гвоздеят на програмата ще бъде преподавателят по пеене на Таря Турунен (Tarja Turunen) от началните ѝ ученически години – българинът Пламен Димов, възпят в биографичната книга за бандата Once Upon А Nightwish. Той ще загрее феновете на финландската пауър метъл банда с пикантни подробности около нейния музикален път, отговаряйки на всеки зададен въпрос. При това не само относно Таря, известна и като Скандинавския славей.

В педагогическия стаж на българина са се разписали още клавиристът Туомас Холопайнен, китаристът Емпу Вуоринен и барабанистът Юка Невалайнен. Всичко това ще се случи на фона на хитовете на Найтуиш от пулта и...на живо! Български певици, които доближават уникалната бленда на Таря, ще сътворят истинска симфонична пауър метъл атмосфера (Теодора Петрова - вокалистка на пловдивската група Ivory Twilight и Николета Станойкова - една от финалистките на "България търси талант" 2010). Ще звучи още симфоничен готик рок с оперни вокали – дело на бандата My Thirst, която също не пести хитове на Найтуиш.

За поддържане високия градус на настроението ще се погрижат промишлените количества бира и томболи с атрактивни награди, не крият организаторите.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички