Адреналин до небесата с Ханс Дълфър и Мънго Джери на Банско


Адреналин до небесата с Ханс Дълфър и Мънго Джери на Банско

3041

Поредните страхотни музиканти представиха програмите си в рамките на юбилейното, 15-то издание на международния Банско Джаз Фест.

Първи на сцената снощи излязохаизпълнителите от Александрина Симеон квинтет. Живеещата в Германия българка покори сърцата на публиката с лиричния си глас, а групата - с интересната комбинация от стилове. Джаз с аромат на латино и български мотиви прозвучаха под прекрасното небе на Банско, а ние най-искрено се радвахме на успехите, които постигат родните артисти зад граница.

За следващите артисти всички седящи места на градския площад бяха  запълнени, но не за дълго. Като че ли хората не очкваха това, което последва. Холандският саксофонист Ханс Дълфър (на снимката) се появи с цял отбор музиканти -  сред които внушителен вокалист и всеотдаен танцьор, разливайки може би най-неочаквания музикален коктейл от стилове. Парчетата бяха "миксирани" в един дълъг сет, изграден на принципа на джем сешъна. Импровизацията над всичко!  Джазът, който прозвуча, се различаваше от всичко чуто до сега. Музикантите бяха едни от малкото на сцената в Банско, които смесиха джаза със силен хаус бийт. И не само това! Фънк, джаз, хаус, рап, африкански ритми, чиято комбинация не позволи на публиката да остане седнала. Всички присъстващи наскочиха и се отдадоха на танци пред сцената. Вокалистът на бенда слезе при при хората, които го наобиколиха, но не преставаха да се подчиняват на ритъма. Последните 20 минути от джазираното представление завърши с уникални сола на всички музиканти. Естествено, и на самия виртуоз Ханс Дълфър - баща на вихрената Кенди Дълфър (Candy Dulfer), която родните меломани вече аплодираха на същата сцена през 2009.

Сред  публиката забелязахме и бившия президент на България - Петър Стоянов и съпругата му Антонина, които заедно с Васил Петров се наслаждаваха на страхотното шоу.

За радост на родните фенове, легендарната формация Мънго Джери се завърна в Банско, воглаве със своя създател Рей Дорсет. Каквото очаквахме - това и получихме: перфектно изпъление на суперпрофесионалисти. А някои по-млади от присъстващите откриха, че един изпълнител, който вече 40-години е на сцена, може все така страхотно да забавлява и публиката с класен блус.
Разбира се, всички танцуваха. Разбира се, имаше ги и страстните почитатели с афро перуки, които дори бяха допуснати да се качат на сцената при своя идол. Разбира се, хитовете на вечерта бяха "Summertime" и "My Lady Rose". Естествено, бис, бис, бис!!! Няколко пъти.

Изявата продължи и след полунощ, когато обикновено започват лудите джем сешъни.

Традицията не бе прекъсната и снощи: осъмнахме...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички