Женски бой натрезво в Черешката на тортата


Женски бой натрезво в Черешката на тортата

8831

Кулинарното шоу "Черешката на тортата" се завръща отново в ефира на "Нова телевизия".

Голямото готвене започва днес, 1 октомври. Лично шефът Иван Манчев ще даде старт на риалитито. Предаването ще се излъчва всеки делничен ден от 17.00 ч. и както винаги, ще предлага на зрителите вълнуваща среща с кулинарията, видяна през погледа на участници от цяла България.

Третият сезон е с ново име, друга концепция и напълно различни герои. Главните действащи лица няма да бъдат известни личности, а любители кулинари. Новият формат ще носи името "Черешката на тортата – ти си звездата", вдъхновено именно от концепцията, че в светлината на прожекторите ще застават всички, които искат да демонстрират своите кулинарни умения.

Първата кулинарна петорка е в състав:  Ели Цветанова – любител кулинар, Георги Матев – музикант, Деси Младенова – "Мис Силикон" 2012, Гено Колев – общински инспектор и Александър Тосков – шампион по Муай Тай.

Първи своите умения ще доказва Ели Цветанова. Тя ще впечатли зрителите със силния си характер, борбата с коварната болест рак, както и с кулинарния си ентусиазъм. Ели ще приготви общо 12 ястия и дори ще отскача до съседите, за да ползва техния хладилник, тъй като в нейния няма да остане грам място.

Във втората вечер Жоро (на снимката) напълно ще опровергае тезата, че "музикант къща не храни", като посрещне гостите си с домашен хляб и специални рибни и агнешки специалитети. Вниманието му обаче ще бъде насочено главно към Деси, за която ще готви цял ден и за която предимно ще се грижи. Георги Матев - зет на Нешка Робева, е сред най-добрите блус китаристи у нас в момента, има собствена банда, която се изявява в предаването "В неделя със..." по БНТ.

Възможно ли е "Мис Силикон" 2012 да има собствен фургон за катми? Това ще iстане ясно в третата вечер, когато домакин ще бъде Деси. Тя ще посрещне гостите си на стадиона, ще приготви неща, които никога не е правила, а за капак – вечерта ще бъде наситена с конфликти и напрежение, някои ще останат гладни, а други ще си станат още по-близки. Сложните отношения между участниците ще станат още по-сложни на четвъртата вечер, когато един въпрос ще предизвика сълзи, а един отговор – размисли. Домакин ще бъде Гено, който ще нахрани гостите си с традиционно българско меню и с артистичното изпълнение на специален гост.

Последен в ролята на домакин ще се изяви Александър. Като истински шампион по Муай Тай, именно неговата вечер ще стане арена на женски бой. На масата няма да има грам алкохол, но за сметка на това ще има изобилие от мръвки и пререкания между гостите. Двама от участниците ще искат да сменят оценките си, ще се намеси дори главният герой на вечерта Любчо, а накрая лично Иван Манчев ще връчи плакета на победителя.

В следващите епизоди зрителите ще станат свидетели на трогателни истории и неочаквани изненади. Някои от участниците ще разкрият защо кулинарията за тях е спасение, други ще ни посрещнат с песен, а трети буквално ще ни хвърлят на дълбокото с екстремно гмуркане. Преди всичко това обаче всички те ще сътворят чудеса в кухнята – ще заложат на специалитети от непалската и арабска кухня, ще стигнат до Аркутино и село Богдан и дори ще ни посрещнат с трактор, люта домашна ракия, домат и сол. Разходка с ТИР, разходка с лодка и заря на плажа са само част от останалите изненади, с които любителите кулинари ще се опитат да впечатлят своите гости, шеф Манчев и зрителите пред екрана.

"Сега е моментът да блеснеш" – това е посланието, което продуцентите от "Паприка Латино" отправят към всички зрители. Участниците ще доказват уменията си пред зоркото око на емблематичния шеф Манчев. След като в два поредни сезона коментираше представянето на звездите с типичното си чувство за хумор, сега той отново ще следи кой се справя най-добре в кухнята.

Сред желаещите да участват бяха любопитни образи като пожарникари, треньори по борба, учител по керамика, управители на семейни хотели, виолончелисти и дори такива, които определят себе си като "откачен банкер", , малък човек с голям дух и инспектор по чистотата...

В старанието си да впечатлят шеф Манчев, кандидатите обещаха повече от впечатляващи изненади, ако бъдат избрани. Скачане с чували, тематични хавайски вечери, чаени церемонии, гостуване на трупата на Нешка Робева, вечеря на яхта и урок по бойни изкуства бяха само част от нестандартните предложения на кандидатите, издават от екипа на предаването. Някои от мераклиите стигнапа още по-далеч, обещавайки черешка на тортата, само че в обратен ред – да качат гостите си върху череша, където да ги почерпят с торта. Зрителите се оказват и сериозни експерти, като залагат на тънкости от различни световни кухни – ориенталска, индийска, гръцка, арменска, италианска, френска и разбира се, българска.

Доказателство, че са готови на всичко, за да впечатлят своите гости, са и специалитетите, които обещаха да приготвят – конско с манатарки, странно звучащи ястия като "галактобуреко", "салата с шийтаке", както и доказани родни класики като шкембе чорба например.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички