Platform с разтърсващо парти по случай първия си рожден ден


Platform с разтърсващо парти по случай първия си рожден ден

3742

Популярният лейбъл Platform навършва една година.

По този повод ъндърграунд изпълнителите са решили да направят специален подарък за своите фенове - много дъбстеп, грайм, хип-хоп и дръм-ен-бейс, които ще разлюлеят столичния парти център "4 км" на 26 октомври.

За да отбележат една наистина успешна година, те са приготвили незабравимо посрещане на празника, оставайки верни на новаторския дух и продължавайки да представят най-интересното и стойностното, с което разполага сцената, както и да промоутират качествения звук.

Билети: в предварителна продажба по 10 лева в мрежата на Eventim, на входа - 15 лева.

Кого да очакват феновете?

BIOME

Biome e сред най-големите млади таланти на Острова. Име, което трудно бихте могли да пропуснете, ако се интересувате от по-дълбок и минималистичен звук. За последните дванайсет месеца продуцентът уверено набира скорост, участвайки в някои от най-големите фестивали, партита и радиопрограми, сред които Outlook Festival, шоуто на Youngsta по Rinse.fm и много други.Траковете му сa комбинация от дълбоки и плътни бас линии, категорични дръмове и трайбъл елементи. Продукциите на Biome са нещо, с което всеки фен на дъбстепа трябва да се запознае. Доказателство за качеството на миксовете му е официалният рилийз Fabriclive mix издаден за небезизвестния лондонски клуб-лейбъл Fabric през 2011. Живите му изпълнения са характерни с качествена авторска музика и ексклузивни дъбплейти, а нивото на миксинг е от друга планета. Цялото Platform Crew, както и тези, които познават Biome, с нетърпение очакват какво ще подари той за първия рожден ден на лейбъла.

https://www.facebook.com/pages/Biome/196111273753175http://soundcloud.com/djbiome

BADKLAAT

След двата неуспешни опита да дойде на родна земя, Badklaat обеща този път да не изпуска самолета и да направи така очаквания си дебют в България. Адам Джеймс е 24-годишен продуцент от Gloucester, Англия, който започва да се занимава с дръм-ен-бейс и грайм още на петнайсет години. Въпреки че още е въвлечен в тези стилове, той насочва основната си енергия в дъбстепа, като едновременно е активен в тежките, както и по-леките поджанрове. Под името Badklaat продуцира само от две години, но печели подкрепата на някои от най-сериозните имена на сценатa, които разпространяват звука му активно. Той е чест гост на събития по целия свят и има рилийзи за Dubstar, Bassclash, Second Тo None Music и др.

https://www.facebook.com/badklaathttp://www.soundcloud.com/badklaat

STIG OF THE DUMP

Stig Of The Dump (a.k.a. Stig Of The Dubs) e легенда на британската ъндърграунд сцена. Веднъж вече той ни показа уменията си през 2007, доведен от съблейбъла на Platform - Disconnect. Над четиристотин човека видяха как Dr. Syntax и Stig "сринаха" клуб Backstage в София. Кариерата на "големия" човек продължава да се развива като печели два пъти наградата на freestyle/spoken word турнира UK EOW и се класира за финалите на надпреварата в Ню Йорк. След известното недоверие към него, той спечели битката в Америка и два пъти показа, че е роден шампион като прибави към трофеите си и тази титла. Издава за британския независим лейбъл Lewis Recordings и само преди няколко месеца излезе поредния му клубен хит в колаборация с Мatta -" Pressure", ремиксиран от Ruckspin и други продуценти.

www.stigofthedumpuk.comhttps://www.facebook.com/StigOfTheDumpUKOfficialhttp://stigofthedumpuk.bandcamp.com/

LDZ - Dabbla

Dabbla е емси и продуцент, както и основател на LDZ (а.к.а. LondonZoo). Хитовата компилация "Living Long Tings" e дебют на лондончаните за лейбъла, собственост на Foreign Beggars - Dented Records. И това е само началото. Само няколко години трябват на Dabbla, за да извоюва име на английската хип-хоп сцена, като и до днес продължава да издава свежа продукция, която отдавна е извън рамките на дъбстеп жанра. На 26 октомври две от най-силните eмсита на Великобритания ще представят новото си live шоу пред българска публика.

https://www.facebook.com/dabbla.ldzmusichttp://ldzmusic.com/

За Platform

За тези, които още не знаят годините, които Platform празнува, всъщност са четири. MySound.bg обачe знае: първото им парти се състоя през септември 2008 със специалното участие на Foreign Beggars, припомнят организаторите. Както  вече информирахме, в рамките само на девет месеца от възобновяването си Platform доведе на родна земя имена като 16bit, Distance, Youngsta и Phaeleh, както и най-мащабната и уважавана дъбстеп медия в света - Get Darker TV. Сетовете на български диджеи за първи път бяха излъчени по телевизията.

Platform прави дебютното си издание като лейбъл през март 2012. Компилацията "Platformula 1" е прецедент за България и включва тракове на артисти като Skiller, Balkansky, Pe4enkata, L33, Soundforia, Basscatz и други. През май 2012 дуото Basscatz съвместно с Ruth (Рут Колева) издават парчето си "Moving Forward", чието видео предизвика голям интерес към лейбъла. Изпълнението   впоследствие става бестселър в iTunes и бива ремиксирано от така уважавания български продуцент Balkansky (aka Cooh).

Още - на:

www.platform-music.org
www.facebook.com/platf0rm

 

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички