Гръцката сензация Locomondo на живо в София за втори път


Гръцката сензация Locomondo на живо в София за втори път

3552

Въпреки все по-студеното време в края на ноември, столичният клуб Blender ще се превърне в гореща точка на кипене, посрещайки за втори път гръцката група Locomondo.

Концертът на седемчленната формция е от 20.30 ч. на 24 ноември.

Звученето на музикантите, базирани в Атина, е трудно за определяне. Саундът им е симбиоза от реге, ска и традиционни балкански мотиви. Характерно за изпълненията на Locomondo е включването на традиционни гръцки инструменти като гръцка гайда и баглама, създаващи свежо звучене и алтернативен подход към познатите форми на карибски и гръцки фолклор.

Родната реге звезда Jahmmi Youth ще се качи на сцената на клуба преди момчетата от Locomondo, като обещава да зареди публиката с много позитивно настроение и ямайски ритми. Както MySound.bg вече извести, оригиналът издаде наскоро първия за България реге микстейп. Той включва 15 нови трака, миксирани заедно с Ros Koz (Hit sHop Music Group) и DA Ernest (Roots Rocket Label), както и няколко добре познати парчета на Roots Rocket Label.

В дискографията на Locomondo са пет албума. Бандата е концертирала с успех в Гърция, Германия и Холандия, делила е сцена с популярните Manu Chao (МануЧао), The Skatalites, Chumbawamba, Alpha Blondie, Охос Де Брухо (Ojos de Brujo), The Wailers, Asward и Ska Cubano. Сред имената, работили с гърците, са Ампаро Санчес от Amparanoia, Нати Бо от Ska Cubana, Ван Гордън, ветеран тромбонист на Studio One.

Едно от най-значимите постижения на групата е кавърът й на популярната песен "Frangosyriani", включен в най-новия филм на Фатих АкинSoul Kitchen, спечелил Специалната награда на журито на Венеция Филм Фест през 2009. През годините изпълнения на Locomondo са попадали в класациите на Radio France International;  техни парчета са включени в августовското CD издание от 2008 на германското списание за реге  – "Ридим"; от 2007 са част от семейството на Radio Chango.

Бандата изнесе първия си концерт у нас - в същия клуб през май, събирайки над 700 души.

Цената на билетите в предварителна продажба е 10 лева, а в деня на събитието – 15 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички