Help Me Jones с тройна премиера на София Филм Фест 2013


Help Me Jones с тройна премиера на София Филм Фест 2013

4547

Триото Help Me Jones ще представи новия си видеоклип към песента "Made In China" и дебютния си албум със същото заглавие в Sofia Live Club от 21.00 часа на 17 март.

Събитието ще започне със специална премиерна прожекция на документалния филм Help Me Jones: One Concert In Sofia за българската синти-поп и ню уейв група, част от паралелната програма на София Филм Фест (Sofia Film Fest) 2013. Това е закриващото парти от международната програма на кинофиестата за тази година. 17-ото издание на фестивала представи 246 филма от 49 държави. Над 300 бе броят на международните гости, между които режисьори, продуценти, актьори, фестивални директори, медийни и кино експерти.

В Help Me Jones: One Concert In Sofia Мария Арангелова (режисьор и на клипа към парчето "Rage Оf Mine" на Help Me Jones)  проследява подготовката, репетициите и реализацията на един концерт на групата в София. Поезията на Марий Росен (режисъор, актъор, поет и певец), авторската диско музика на Константин Тимошенко (композитор и диджей) и магнетичното присъствие на беквокала Андрония Попова (Nasekomix (Насекомикс), Sentimental Swingers) превръщат филма в емоционална и откровена среща.

Веднага след нея e премиерата на видеото към едноименната песен от дебюта на формацията - "Made In China". Режисьори на клипа са Борис Кънчев и Биляна Кирилова. Сюжетът разказва за Човека като китайско божество на свръхконсумацията. След премиерата музикантите ще представят на живо няколко нови песни и останалите парчета от дебютния си албум, който излиза на пазара този месец от Art Eternal. В концерта ще се включат и интригуващи гости.

Специалната интерактивна мултимедийна среда ще осигури Runabout Рroject – познавате артистите от премиерата на документалниятфилм "Маримби от Ада" на Арт Фест, който беше представен в столичното кино "Влайкова" през февруари.

(https://www.facebook.com/RunaboutProject ; http://runabout.eu/bg).

Help Me Jones (Хелп Ми Джоунс) е синти-поп и ню уейв проект на казакхстанския диджей и продуцент Константин Тимошенко и българския режисьор, поет, актьор и текстописец Марий Росен. Неизменна част от състава е Андрония Попова-Рони. Марий и Костя се запознават на уъркшоп по видеоарт в Естония, където заедно създават мултимедиен пърформънс с главно действащо лице - компютърно генерирано извънземно. През зимата на 2008 се ражда и общият им музикален проект Help Me Jones, който само месец след пускането на първите си парчета в уеб-пространството получава покана да участва в престижните музикални фестивали Exit в Сърбия и Mellow Music Festival в София.

В последните години Марий, Рони и Костя активно творят музика, а списъкът със запомнящи се видеоклипове и концерти на престижни форуми се увеличава правопропорционално на феновете на проекта.

След дебютното EP-то "Мракът свети", което включва всичките им песни на български, пролетта на 2013 идва с дебютния им пълносвирещ албум "Made In China".

Входът за прожекцията, премиерата и концерта е свободен!

Линк към събитието във Facebook:

http://www.facebook.com/events/493920140669238/?sid=0.34002499049529433

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички