The Outer Limits, Wartime и Hellrider къртят в бар Alive


The Outer Limits, Wartime и Hellrider къртят в бар Alive

3788

Бургаският бар Alive с гордост обяви добавянето на два метъл концерта в културния си афиш.

Това са изявите на The Outer Limits (на снимката) (13 април, събота) и Wartime с подгряваща група Hellrider (19 април, петък). И двете събития започват в 21.00 ч. срещу вход от 5 лв.

The Outer Limits
 
Траш метъл чудовището се ражда край бреговете на Черно море през 2008. Сегашният състав на групата включва – Полиця – бас, Дейв – барабани, Георги Пейчев – вокали, Желязко "Holt" – соло китара и Данчо Аврамов – ритъм китара. Повечето от музикантите имат опит в техния любим стил – траш метъл, и са участвали в предишните превъплъщения на формацията – Outrage и Хлебарка, които са сред пионерите на траша в Бургас в края на 80-те и началото на 90-те. През 2009 бандата записва демо от две песни, след което изнася и първите си концерти, бързо набирайки популярност не само сред феновете от старата школа.


Стилът на The Outer Limits e чист траш олдскуул метъл, издържан в традициите на Bay Area. Относно текстовете групата също не прави компромис и не се различава много от американските си идоли – темите засягат смъртта, войната и господството на метъла. През 2012 съставът взе участие в поулчрния EXIT Festival в Нови Сад, Сърбия, и сподели сцената с американските легенди D.R.I. В момента The Outher Limits работи по първия си албум, който ще включва песните "Bonded Вy Metal", "Apocalypto", "Freedom Is A Dirty Word", "Suicide", "The Holocaust Of Dreams" и "World Metal Domination".

Wartime

Групата е създадена от Станислав Станчев (китара, вокали), Николай (китара) и Ангел (барабани) в средата на 90-те години. В началото момчетата забиват траш метъл и скоро след събирането си записват своята първа песен. Следват множество репетиции и концерти, смени на състава и името на бандата, докато в един момент бандитите решават да оставят заглавието Wartime като окончателно за музикалния проект.

През 1999 групата в обновен състав влиза в студио и записва първата си колекция от авторски материал – демото "Entrapment", което е сериозна крачка в музикален аспект, тъй като музиката е усложнена, добавени са много нови елементи и самите музиканти навлизат в дет пауър траша с прогресив елементи.

2007 се оказва важна за WartimeСтанислав и барабанистът Велизар Болчев превръщат доскорошната репетиционна в удобно звукозаписно студио, което кръщават с безобидното име Warzone. Така с много натрупан опит от концерти в предходните години и нов стабилен състав (към Станислав и Велизар са още Стефан - бас и Любо-китара) групата записва във военната зона дебютния си албум "Against Destiny" ("Срещу съдбата"). Смесването и мастерингът са дело на небезизвестня италиански продуцент Alex Azzali (работил с групи като Ancient, Behemoth, Dismember,Grave,Septic Flesh,Rotting Christ,Cro Mags, Marduk, Hate, Vader (Вейдър), което спомага за качествения звук на албума.

"Аgainst Destiny" излиза официално през 2010 в дигипак формат (издаден от самата група) и е подкрепен от масирано турне в страната. Стефан и Любо напускат и това води до кратък застой. Скоро обаче се присъединяват новият басист Антонио и вокалистът Иван. Музикантите решават да експериментират като комбинират чистия глас на Иван с тежките вокали на Станислав, подкрепени от тежки рифове, китарни сола и мощни бас и барабани. Резултатът е излезлият в края на 2012  втори диск – "Solar Messiah". Музиката в него предлага разнообразни настроения и темпа, а саундът е значително втежнен. Проектът получава отлични отзиви в специализираните за рок и метъл медии, отнася и наградите на Metal Hammer Bulgaria за български албум 2012, както и на списание ПРО-РОК – пак за БГ албум на годината.

Hеllrider
 

Групата е създадена от Мартин – китара и вокали, Константин – китара, Стамбата – бас и Петър – барабани през 2008. Целта на момчетата е да свирят безкомпромисен траш метъл. Скоро Петър е заменен от Борис, а Hellrider композира първата си песен - "The Face Of Death". Константин напуска няколко месеца по-късно, за да се концентрира върху образованието си, а групата става трио и така изнася първите си концерти. През 2010 на мястото на Борис идва младата надежда Велин, а китарист става Георги. В този състав бандата е доста продуктивна – изнася множество концерти в страната, а през 2011 записва демото "The Face Of Death", състоящо се от 4 песни – заглавната "The Face Of Death", "Immense Decay", "Schizophrenia" и "Endless Dream". Стилът е класически безкомпромисен немски траш метъл – бързи китарни рифове и барабани, подплатени от мощен бас. През 2012 Hеllrider започва работа по нови песни, междувременно Стамбата и Георги са заменени от Киро и Стоян. На 19 април групата ще се преустави именно в този състав.

Alive e на ул. "Възраждане 10", до бившето кино "Септември".

250 души е капацитетът на заведението, предлагащо разнообразни напитки на отлични цени и оборудвано с чудесна апаратура.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички