Италиански джаз за прохлада в Банско


Италиански джаз за прохлада в Банско

3707

"Кафе пауза" е озаглавен концертът, който Фабио Лепоре и Италиански джаз квартет ще изнесат в програмата на Банско Джаз Фест 2013 (8-13 август).

Събитието, организирано от Италианския културен институт в София, ще се състои на откритата сцена на площад "Н. Вапцаров" 1 от 20.00 ч. на 9 август.

Във формацията са вокалът Фабио Лепоре, китаристът Дино Плазмати, Дарио Ди Лече - контрабас и Марчели Низи - ударни инструменти. Музикантите имат в актива си стотици концерти и турнета в Италия и други 26 страни, както и участия в радио- и телевизионни предавания и фестивали.

В репертоара им за българската публика са джаз интерпретации на някои от песните, които са направили историята на италианската музикална култура в рамките на 80 години - изискано творчество, съчетаващо ритъм и мелодия според тълкуванието на историята и контекста, в които тези песни са създадени.

Концертът обещава да е интригуващ, разнообразен и ефикасен благодарение на характерните вокални умения на Фабио Лепоре, както и на точния инструментален акомпанимент със значителен принос към ритъма. Оригиналността на изпълненията е плод на точните аранжименти, осъществени с вкус и отдаденост за превръщането на концерта в плътно, хомогенно с уникален стил събитие.

От година на година популярността на Банско Джаз Фест расте, а през 2012 имаше повече от 45 000 зрители.

Пропорционално на това се увеличава и броят на чуждестранните посетители, докато пиринският курорт се готви да конкурира Монтрьо в Швейцария с програма, включваща повече от 25 джаз формации и солови изпълнители.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички