Пловдивски джаз вечери събира меломаните между 3 и 5 октомври


Пловдивски джаз вечери събира меломаните между 3 и 5 октомври

4436

За девети път Пловдив събира на една сцена различния джаз за радост на феновете.

Престижният форум ще се състои в Градския дом на културата "Борис Христов" от 19.00 ч. на 3, 4 и 5 октомври.
 
Сред акцентите тази година е Free Flamenco Trio, съставено от:

Давид Пеня "Дорантес" – виртуозен пианист от Андалусия и един от най-ярките представители на съвременното фламенко по света;

Рено Гарсия-Фонс, чиито богати изпълнения на петструнен контрабас дават ново измерение на импровизираната музика;

Теодосий Спасов, който ще придаде балканска траектория на музикалната стихия, вдъхновена от приятелството и майсторството.

Уникалното трио ще бъде подкрепено от Хавиер Руибал – перкусионист с впечатляващи умения и хипнотизиращо чувство за ритъм.

Не по-малко интригуващи от джаз интерпретациите на фламенкото са пиесите на Carl Palmer Band, които също предстои да чуем на живо.

Мистър Палмър (на снимката) е един от легендарното трио Emerson, Lake Аnd Palmer, превърнало рок музиката в арт феномен. Повлиян от Бъди Рич и Арт Блейки, Карл с лекота съчетава прогресив рок, джаз и класическа музика. Дълги години е избиран за барабанист № 1 от многобройни авторитетни издания. На "Пловдивски джаз вечери" той ще представи програма от актуалното си турне "Наследството на ELP" заедно със своята група.

Компанията от необикновени гости на фестивала се допълва от Ramon Valle Trio.

За Рамон Вале казват, че е "другото лице на кубинския джаз". Чучо Валдес го обявява за "най-надарения млад пианист". Музиката му приема различни форми, но остава чувствена и винаги носи част от свободолюбивия дух на Куба. С триото си има девет издадени албума и е свирил на всички важни джаз фестивали от Монтрьо до Монреал.

Българската вълна тази година е представена от супергрупата на Милен Кукошаров - D-tailz, в която блестят Митко Семов, Еко, Миро Иванов и Димитър Льолев, както и от съвсем новия авторски проект на Петър Момчев Opus 4

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички