Ученическа група № 1 у нас за 2013 е A Beautiful Lie от Пазарджик


Ученическа група № 1 у нас за 2013 е A Beautiful Lie от Пазарджик

4331

A Beautiful Lie е най-добрата ученическа група, излъчена след оспорван финал в петото издадание на националния конкурс "Голямото междучасие", организиран по традиция от D2.

Както MySound.bg вече писа, песенната надпревара се състоя в Jumbo Plaza през уикенда.

Четиричасовият концерт беше изпълнен с много емоции и рок. Седемте банди, които се класираха за финала, бяха Metal Heart от Петрич, Simai от София, In Darkness от Търговище, WTF от Троян, Enkhaosment от Дупница, A Beautiful Lie от Пазарджик и Slix от София, след като пребориха конкуренцията от цялата страна и събраха най-много гласове на сайта d2band.com. Всяка от тях показа на какво е способна, свирейки на живо и предизвикайки бурни емоции сред публиката. Впечатление направи и спортсменското отношение на бандите една към друга. Въпреки че се бориха с всички сили за победата, те демонстрираха уважение една към друга, като всяка група призоваваше за аплодисменти за предходната и след изпълнението си представяше следващата.

На сцената с финалистите излязоха и Революция Z, които се изявиха с нов китарист в лицето на Митко Кърнев. D2 също зарадваха публиката с няколко парчета, а за финал свириха миналогодишните победители в конкурса - Downer Kill, които показаха, че заслужено са си спечелили победата.

Кулминацията беше обявяването на A Beautiful Lie за група, отвоювала съревнованието. Тя спечели голямата награда - продуциране и запис на песен в професионално студио и заснемане на видеоклип. Освен това получи и специалната награда на "Браво" - фотосесия и поместване на неин плакат в списанието.

На второ място се класира Simai от София. Тя спечели с песен, композирана специално за нея, и продуцирана от D2. А като допълнение  младите музиканти получиха и награда от Aerodium Bulgaria, благодарение на която ще полетят свободно - в истинския смисъл на думата, в полупрофесионалния безопасен въздушен тунел, като истински парашутисти.

Музикантите от D2 бяха толкова впечатлени от представянето на формациите, че решиха да дадат награди и на останалите финалисти: Metal Heart, In Darkness, WTF, Enkhaosment и Slix получиха шанс за професионален запис на песен.

A Beautiful Lie са заедно от една година.  В групата са: Стефан Стойнов (16 г.) – вокал, Емануил Колев – китара, Тодор Бързев (18 г.) – китара, Иван Горанов (18 г.) – бас, Христиан Коев (17 г.) – барабани.

Конкурсното парче на бандата - "The Family", е шестата ѝ авторска песен. Музиката на парчетата се прави от цялата група, докато текстовете са запазена територия на вокала Стефан Стойнов. Момчетата споделиха, че не са очаквали да спечелят, но са безкрайно щастливи от този факт. За тях това е крачка напред.

Докато репетират в гаража, пригоден за репетиционна, мечтаят за голямата сцена, дори извън пределите на страната.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички