Носталгия: Веселин Маринов представя нов албум в зала 1 на НДК


Носталгия: Веселин Маринов представя нов албум в зала 1 на НДК

4111

Традиционният концерт на Веселин Маринов в НДК около Коледа тази година е в зала 1 от 19.00 ч. на 3 декември.

На него певецът ще представи последния си диск "Носталгия", 25-ти в  дискографията му. В него звучат шлагери от репертоара на Емил Димитров, Георги Минчев, Мими Иванова, Тангра, Леа Иванова, група Импулс, Росица Кирилова и Георги Христов по музика на композиторите Тончо Русев, Борис Карадимчев и текстове на поетите Евтим Евтимов, Павел Матев,Александър Петров.

"Това е албум, много различен от всички останали, и затова се вълнувам повече от друг", споделя певецът. "Това е един мой жест, една нескрита благородна завист към моите колеги, които са имали възможност да работят във времена, в които българската популярна песен е била изведена на пиедестал - като начин на възпитание, на популяризиране на българския език, и с тъга от това, че моите песни и на моите колеги не се излъчват по радиата, по телевизиите", допълва Маринов, подчертавайки, че изявата няма да е специално подчинена на коледна тематика този път.

300 души се грижат предстоящето събитие - част от национално турне на изпълнителя, да бъде изпипано до най-малкия детайл. Самият Веселин Маринов държи да бъде в постоянен контакт с всеки от екипа си, за да е сигурен, че всичко ще бъде наред. Близо 100 артисти ще участват в спектакъла, сред които и танцьори от ансамбъла Филип Кутев.

"Това ще е един много различен концерт от всички останали, които съм правил досега. "Носталгия" е преклонение и уважение към големите български творци – композитори, поети, певци, които са в основата българската поп музика все още да бъде обичана. В този проект съм събрал гениални песни, които няма човек в страната да не ги знае", сподели Маринов в предаването "Автограф".

Според него българската поп музика преживява много трудни години - забравена, изоставена. Маринов със съжаление споделя, че негова песен не е звучала в българско радио от 12 години.

"За мен това няма обяснение. Опитвам се да направя някакви такива постъпки, но все удрям на камък. Говоря за себе си като един от представителите на типичната шлагерна популярна музика на България", обяснява той.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички