Виж кой спечели безплатен пропуск за концерта на Енио Мориконе


Виж кой спечели безплатен пропуск за концерта на Енио Мориконе

4530

Поредното издание на "Спечели с MySound.bg" завърши.

Поради огромния интерес, който проявихте към първия концерт на Енио Мориконе (Ennio Morricone) в България, организаторите - нашите приятели от   Event Zone, предоставиха шанс на още един от вас да се сдобие с безплатен пропуск за коледния спектакъл на митичния композитор, диригент и аранжор.

Както MySound.bg нееднократно информира, маестрото ще свири заедно оркестъра и хора на Класик FM радио, както и с неземния Теодосий Спасовв столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 10 декември.

Честито на Калин Андреев!

Името на късметлията бе изтеглено сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

Диплома по кой музикален инструмент получава Енио Мориконе?

Вярното е: Тромпет.

Подготовката за събитието е по-завладяваща от треска за злато, уверяват организаторите.

Музикантите стартираха репетиции буквално часове след пристигането си в България. Четири дни от сутрин до вечер оркестърът и хорът на Класик FM заедно с италианските си колеги усилено се готвят за големия концерт. Всички са нетърпеливи от срещата си с гениалния маестро Мориконе и от възможността да станат част от историята на музиката.

Специално за изявата е направена поръчка за най-добрата професионална техника от Италия - микрофони, синтезатор и китари. Роялът Steinway ще бъде абсолютен акцент за величествената музика на римския диригент, тъй като в България разполагаме само с два инструмента от този вид.

Мащабът на продукцията е впечатляващ с амбицията и отдадеността на всички участници в нея. Съдейки по професионализма на съвременния Моцарт, както наричат Енио, организаторите предвиждат изключително преживяване за българската публика.

Маестрото пристига с екип от 20 души - техническа поддръжка, тонрежисьори, озвучители, музиканти и хор-диригенти. Полетите им са от различни краища на планетата, разпръснати по многобройните си участия, но всички те ще се съберат за дългоочаквания спектакъл в София. Изискванията на италианците са за висококачествено обслужване, 5-звездни хотели и средиземноморска гурме кухня, които "Ивент Зона" ще им осигури.

Шестимата музиканти, които концертират с композитора, са истински професионалисти с множество международни награди. Божественият глас от екипа на Мориконе принадлежи на примата Сузана Ригачи. Сопраното звучи в безспорната класика – уестърна "Добрият, Лошият и Злият", както и в много други негови пиеси. Клавишите на пианото танцуват под пръстите на Джилда Бута, струните на електрическата китара пеят в ръцете на Роко Дзифарели, а бас китарата звучи безупречно, когато на нея свири Нани Чивитенга. Леандро Пичони е кийбордистът, който, освен че допринася за великолепно звучащите мелодии на композитора, работи усърдно и по личния си проект в памет на изключителния Астор Пиацола. Масимо Д’Агостино застава зад барабаните в зала "Арена Армеец".

Енио Мориконе се ражда две години след рождението на звука в киното и се превръща в негова запазена марка. Той самият не е само част от историята на седмото изкуство - той Е историята на филмовата музика, а класическата музика, която създава, е директна провокация за полет на съзнанието извън ограниченията на нашата планета.

Маестрото е автор на истории - неговите ноти са написани върху стълбицата на човешките емоции, преживявания и най-дълбоки чувства. В "Легенда за пианиста" например,  мелодията пресъздава пълната гама от усещания на героя на Тим Рот, а в "Добрият, Лошият и Злият" музиката буквално искри от очите на персонажа на Клинт Истууд. Композициите "извират" от екрана и завладяват зрителя така, както малко неща успяват в забързания ход на съвремието ни, сблъсквайки ни със стойността на морала.
Не пропускайте шанса да се доближите до един истински гений, да вдишате от атмосферата, която създава, и да избягате за няколко часа от рамката на всекидневието. Вратите на зала "Арена Армеец" ще бъдат ще бъдат отворени в 17.30 часа. Призоваваме всички, желаещи  да се възползват от това. Концертът ще започне точно в 20.00 часа, тъй като няма да има подгряване за оркестъра. Очакват се близо 9 хиляди човека и ние, като организатори, бихме искали да избегнем прекалено струпване около входовете, за да  се насладим заедно на едно невиждано коледно вълшебство, поясняват от Event Zone.

Билети за събитието - на:
http://ticketsbg.com/event.php?id=1045
на касите на Easy Pay в цялата страна и касата на "Кантус Фирмус" в зала "България".

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички