Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Joris Voorn и Jay Lumen зад пулта в Ялта на 14 февруари


Joris Voorn и Jay Lumen зад пулта в Ялта на 14 февруари

3953

Като своеобразен израз на любовта към музиката, на 14 февруари родните почитатели на електронното звучене ще имат привилегията да се докоснат в популярния столичен клуб "Ялта" до две от големите имена на световната клубна сцена.

Холандският продуцент и диджей Joris Voorn и унгарският артист Jay Lumen ще застанат зад пулта, за да подарят на българската публика двойно повече емоции, предизвикани от масивното техно и хаус звучене в сетовете им.

От своя страна пък почитателите на електронния саунд могат да подкрепят и покажат любовта си не само към музиката, но и към клуба като гласуват за нeго в световната класация за най-добър клуб - DJ Mag TOP 100 Clubs: https://apps.facebook.com/toponehundredclubs/

Докато разберем обаче кое място ще заеме българският представител в надпреварата, обръщаме поглед към празничното събитие на 14 февруари, което ще се развива паралелно в двете основни зали на "Ялта". Едната ще бъде окупирана от тандема между холандското чудо Joris Voorn и Liubo  Ursini.

Израснал в музикално семейство Joris показва афинитет към тази форма на изкуство от ранна детска възраст. Вниманието му е привлечено от електронния жанр в средата на 90-те, когато започва да се развива като диджей и да екпериментира в тази насока. Успехите не закъсняват - през 2003 холандецът записва "Lost memories Pt.1", издаден от лейбъла Technasiaʼs SINO. Последван от втората му част, която включва знаковия трак "ʻIncident"ʼ, обиколил всички световни танцови сцени, идва ред и на дебютния му албум, озаглавен "Future History". Той поправя път към светлините на прожекторите и стои като доказателство, че Voorn държи позицията на един от най-важните техно диджеи за онова време.

Авторитетът му на глобално ниво започва да тежи още по-силно на мястото си след създаването на собствения лейбъл Green. По това време вторият му албум "From A Deep Place" също вече е факт – вариация между различни стилове и техники, парчетата този път са насочени по-скоро към слушащия, а не към танцуващия човек, с което холандецът печели симпатиите на голяма част от електронното общество. Опитът и работата с артисти като Robert Babicz, Nic Fanciulli, Slam, Steve Angello, Sebo K и Jrome Sydenham, водят до реализирането на "The Dark Flower Magnolia Mix". Сетът се превръща в един от най-предпочитаните за диджеи като Sven Vath, Dubfire, Pete Tong и John Digweed.

В другата зала на "Ялта" ще се вихри Jay Lumen. Неговата амбиция да прави музика се заражда още в детските му години. Докато учи в Консерваторията, той свири на виолина и изучава класическа музика, което поставя здрaва и стабилна основа за бъдещото му професионално развитие. Любопитството, новаторският дух в комбинация с умението да борави с новите технологии постепенно го превръщат в един от най-бързо развиващите се продуценти и диджеи от неговото поколение. Като продуцент Jay има отличени 8 първи, 20 Топ 10 и няколко Топ 20 парчета в класациите досега. Негови тракове са лансирани от международни лейбъли като Drumcode на Adam Beyer, Saved на Nic Fanciulli, Ministry Of Sound и други. Три последователни години (2010-2012) унгарецът е отличен като единствения диджей и продуцент с 6 трака в класацията на Beatport. Сетовете си той изгражда предимно от хаус, тек хаус и техно елементи, които често миксира с динамични, грууви и особено приятни вокали, за да докосне лесно и най-чувствителния музикален вкус.

Очакванията за предстоящото гостуване на Joris Voorn (на снимката) и Jay Lumen са многообещаващи, а билети за събитието на цена от 25 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg и "Белия бар" в "Ялта".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички