Константин Цеков и Рашко Младенов със Софийската филхармония


Константин Цеков и Рашко Младенов със Софийската филхармония

4278

Музикантът Константин Цеков и актьорът Рашко Младенов заедно със Софийската филхармония под диригентството на Станислав Ушев, ще изнесат съвместен концерт в столичната зала "България" от 19.00 часа на 30 януари, четвъртък.

Те ще представят театрална игра, в която двамата ще демонстрират музикалните си умения, предлагайки на публиката поглед към изкуството на музиката в  по-различен ракурс - философско-житейски и емоционално- естетически, чрез изразните средства на театъра.

Текстът е написан от актьора, а всички музикални "движения" са на Косьо.

В представлението се разказва за двама пенсионери, останали сами на този свят и приютени в старческия дом на СМТД (Съюз на музикалните танцови дейци) в България. Двамата живеят от нищожната пенсия на единия, а другият всяка сутрин отива да свири на акордеон пред метрото на "Опълченска", за да припечелва по някой лев. Всекидневието им преминава в спомени от техния музикален живот и с музикални илюстрации при всеки спомен или случка. Това е и разказ за пътя на един музикант и изобщо за човека, занимаващ се с изкуство - от невръстно детство до дълбока старост. Двама души в старчески дом, съхранили любимите си инструменти и запазили вкуса към живота.

"Ла" е изцяло авторски спектакъл, гостувал на няколко театрални сцени, сред които "Малък градски театър зад канала", Русенската опера и други.

Програмата включва:

1. Бетовен- Симфония 5

2. Гершуин

3. етюди, Бах, Хайдн, Моцарт

4. "Унгарска рапсодия", Лист  

5. "Болеро", Равел    

"Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези,  които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още, и още. А какво би станало, ако ги смесим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие ще кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл, и сега търсим с кого да споделим това удоволствие", казват титанът от ФСБ - Цеков,  и харизматичният актьор Младенов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички