Passione: Андреа Бочели с нов албум у нас на 30 май


Passione: Андреа Бочели с нов албум у нас на 30 май

4238

Новия си албум ще представи Андреа Бочели на своя концерт у нас през май.

Както е известно, музикалният гений дебютира пред българската публика на живо с камерен концерт преди 9 години, а втората му изява у нас е в столичната зала "Арена Армец" на 30 май.

Иконата на българската поп музика Лили Иванова ще излезе на сцената за прочувствен дует със знаменития италиански тенор. Подробностите около тяхното изпълнение се пазят в тайна, но организаторите обещават на публиката  незабравимо изживяване. Тяхна е идеята за съвместната изява на изява на Иванова и знаменития гост.

Ценителите ще се докоснат до истинската същност на световноизвествния тенор,  идващ сега за магически спектакъл с класически арии от най-известните италиански и световни опери, както и песни от последния му диск "Passione" (2013). За българските си почитатели маестрото е приготвил и специална изненада.

Дългоочакваният - 14-и студиен албум в кариерата на Андреа включва едни от най-романтичните любовни песни на всички времена. В диска Бочели си партнира за вдъхновяващи дуети с артисти като Дженифър Лопес и Нели Фуртадо, звучи и именитият тромпетист Крис Боти.

Билетите за концерта в "Арена Армеец" могат да бъдат закупени чрез в www.eventim.bg и www.andreabocelli.com/tickets. Пропуски от ценова категория VIP Boxes - 320 лв и VIP места  - 220 лв. може да заявите на boris@symphonics.co и info@eventim.bg.

Деца до 7 г . могат да посетят събитието без билет, но нямат право на място.

Организаторите Symphonics Concerts, които поканиха латинодивата Дженифър Лопес, споделят, че за тях концертът на Бочели е уникален проект и е голяма чест, че точно артистът, носител на усещането за божественото начало в музиката, се е спрял на България, за да представи своя актуален проект, сбъдвайки мечтата на хиляди меломани у нас да го чуят на живо.

"Истински се вижда само със сърцето!", тези думи на Антоан дьо Сент-Екзюпери от романа "Малкият принц" биха могли да бъдат мото на творчеството и кариерата на гениалния тенор.

Трудно е да се изброят всички професионални триумфи на маестрото, заради които той намира място в Книгата за рекорди на "Гинес", печели награда "Златен глобус" и е номиниран за "Оскар". Изпълнения в Carnegie Hall, Central Park в Ню Йорк, Колизеума в Рим, оперите в Сидни, Берлин или суперконцерт пред 110 хиляди души в Сао Паоло, Бразилия, са просто няколко щриха от неговата уникална кариера. През 2010 за Бочели изгрява и звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Влиянието на тенора върху съвременната музика се споменава редом с имената на Карузо и Синатра. Вдъхновена от дарбата му, Селин Дион възкликва: "Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!"

Тенорът е роден в Тоскана - родината на Пучини и Маскани. По време на детство си в малко селце близо до Пиза, той получава пълна подкрепа от своето семейство в желанието си да учи музика. Стремежът да продължи музикалните  уроци го принуждава да съчетава нощни изяви в пиано барове и усвояването на правните науки в университета в Пиза. Въпреки че постига голям успех с любовта си към пианото и флейтата още докато е юноша, осъзнава, че най-силният инструмент, който притежава, е собственият му глас.

Звездата на Бочели за световната сцена изгрява през 1994. Той печели конкурса за песен в Сан Ремо с "II Mare Calmo della Sera". Същата година получава покана за "Макбет" на Верди, а на Коледа изпява "Adeste Fideles" за Папата пред десетки хиляди вярващи на площад "Свети Петър". Оттогава насам животът му е белязан от нестихващ успех.

Увеличаването на влиянието на поп музиката по света увлича и самия Бочели. Той участва в различни поп проекти, но никога не забравя своята голяма страст - операта. Докато изпълнява опери на Бизе и Пучини пред стотици хиляди хора, Андреа твори и в сферата на поп индустрията. Това дуално музикално развитие оформя бъдещия музикален подпис на маестрото, разпознаван чрез изкуството на традиционната оперa, но с модерно поп звучене, така че да се доближи максимално широк кръг публика.

Един от най-големите му хитове - "Con Te Partiro", по-известен като "Time Тo Say Goodbye", по-късно записан в дует със Сара Брайтмън, е водещ в топкласациите в продължение на месеци и чупи рекордите по продажби в редица страни. "Не мисля, че човек просто решава да стане певец. Това е предопределено от начина, по който публиката те приема", казва Бочели, който обича да определя себе си като модерен, но и старомоден тенор. Тиражът на неговите албуми надхвърля 80 милиона копия, продадени по целия свят.

Италианецът пристига вече като дипломиран висшист по пеене. За маестрото важи максимата, че някои неща с годините стават по-ценни. Докторът по право наскоро навърши 55 години, но това не му пречи все по-вдъхновено да се впуска в нови предизвикателства. Между умората от турнета,  успеха от многомилионните продажби на албумите му и отдадеността на изпълнената с любов публика, той неотдавна положи поредния изпит по личностно усъвършенстване - академична защита на неговата невероятна дарба да пее. Предизвикателството този път постави звездата в ролята на студент и колега (съкурсник на собствения му син Амос), който учи пиано в същия институт -  музикалната консерватория в Giacomo Puccini в Специя, Италия.  

Последното препятствие пред Бочели за получаването на магистърската степен по вокално изпълнение бe разширено обсъждане пред комисия върху подготвената от него дисертация "Стойност и значение на оперно пеене в началото на третото хилядолетие". Ентусиазмът на нестандартния кандидат е изключителен! Изпълнителят с над 20-годишен професионален опит, покорил най-големите световни сцени, изготвил разширен анализ, посветен на състоянието на оперното изкуство и неговите медиатори. Приносът на редица доказани музиканти, учени и колеги, един от които е Пласидо Доминго, дава на дисертацията изключителна добавена стойност. Задълбоченият текст, изложен върху повече от 70 страници, дава оптимистична и силно окуражаваща оценка, що се отнася до оперните изпълнители. Въпреки че Бочели е оптимист за развитието на консерваториите, той не пропуска да отправи послание, че днес повече от всякога висшите музикални заведения не могат да съществуват без подкрепата и помощта на почитателите на това изкуство.

Стойността и значението на оперното пеене в началото на третото хилядолетие остават непокътнати, категоричен е  маестрото и заключава: "В действителност, тяхната всеобхватност и характеристики растат, защото пред съществуващата опасност от обезличаване на всеки творчестки опит, операта е изкуството, което събужда духа и позволява да се изрази неописуемото".

Разликата между изпълненията му преди изпита и онези, които му предстоят, зависи само от любовта, с която тенорът ги представя. А няма съмнение, че концертът в един от любимите му градове - София, която маестрото неотадвна подкрепи в борбата за Европейска столица на културата, ще може да се опише с думите на големия философ Лайбниц: "Музиката е тайно математическо упражнение за душата, която не знае, че може да смята", казват организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички