Канадското дроун/дуум дуо Nadja в София на 27 март


Канадското дроун/дуум дуо Nadja в София на 27 март

4038

Amek и Alarma Punk Jazz Fest готвят интригуващ концерт, който ще се състои в B-Side залата в клуб Mixtape 5 на 27 март.

Гост на вечерта e канадската формация Nadja (на снимката), една от най-активните и продуктивни дроун/дуум банди. Родните проекти Trysth и Leaver ще подгреят публиката за хедлайнърите.
 
В основата на Nadja е един от най-продуктивните и разностранни музиканти на нашето време – мултиинструменталистът Aidan Baker. Впоследствие към него се присъединява и Leah Buckareff (бас) и така - вече като тандем, Nadja започва своето безкрайно пътешестиве из дълбините на звука. В биографията си дуото има освен завидно качествени и многобройни самостоятелни албуми, също и впечатляващ архив от колаборации с банди като Year Оf No Light, OvO, Black Boned Angel, Galena и много други.

Канадците обещават своя нов диск - "Queller", тази година, който се задава след по-тихия си предшественик "Flipper" (2013), връщайки музикантите в един почти по Godflesh-ски наситен с шумове, фрагментарни вокали и тежки рифове мрак.

Trysth са едни от малкото тукашни представители на слъдж/пост метъл жанровете и едни от най-актуалните превъплъщения на тежката музика у нас. Попили вдъхновения от банди като Neurosis, Isis, Crowbar и Envy, Trysth са плътни и тъмни като бездна, но достатъчно прецизни и детайлни, за да те карат да ги слушаш пак и пак. В момента съставът приключва работата по дебютния си албум, който със сигурност ще се превърне в събитие, от което българската музика се нуждае от години, подчертават организаторите.

Както MySound.bg вече писа, Leaver е проект на Ангел Симитчиев (Mytrip) и Даниел Дончов (Expectations), в който двамата се опитват да смесят аморфността на ембиънт и дроун жанровете заедно с искреността и семплотата на акустичната singer-songwriter музика. В момента Leaver записват сами първия си албум "Heading Home".

Билети за концерта - по 12 лв., на входа в деня на събитието - 15 лв.

18+

Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe

Още за Nadja - на:

http://facebook.com/LuvNadja

Още за Trysth - на:

https://www.facebook.com/trysthmetal

Още за Leaver - на:

http://facebook.com/leaverdrone

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички