Европейското турне на Dream Theater ще мине през София


Европейското турне на Dream Theater ще мине през София

4025

Една от най-авторитетните прогресив рок групи - Dream Theater, се завръща в София.

Музикантите пристигат като част от европейското турне в подкрепа на своя актуален и едноименен албум за концерт в зала "Фестивална" от 20.00 ч. на 29 юли 29 юли (вторник). Организатор на събитието е "София Мюзик Ентъръпрайсис".

Албумът "Dream Theater", излязал през септември 2013, е записан в "Коув Сити Саунд Студиос" в Глен Коув, Ню Йорк, с продуцент Джон Петручи и миксиран от Ричард Чики (Аеросмит, Ръш). Дискът бележи нова глава в историята на групата, която е винаги готова за приключения. Той е първият композиран и записан с участието на барабаниста Майк Манджини (присъединил се към бандата през 2010), който участва изцяло в творческия процес. Дръмърът години наред държи рекорда за най-бърз барабанист в света с 1203 удара в минута.

Билетите за концерта на Dream Theater ще бъдат на изключително достъпни цени - 60, 70 и 80 лева. Продажбата стартира в 10.00 ч. на 14 март (петък). Всички пропуски, закупени през първата седмица (от 14 до 21 март включително), ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка.

Билетите могат да бъдат закупени от: касата на "Тикетпро" в Билетен център на НДК, касата на "Арена Армеец" и онлайн на адрес www.ticketpro.bg   

Бандата ще се изяви в състав: Джон Петручи (китара), Джон Миунг (бас китара), Джеймс Лабри (вокал), Джордан Ръдес (клавир и континуум) и Майк Манджини (барабани). Турнето на великолепната петорка стартира в началото на тази година, представяйки актуалния проект "Dream Theater". Той бе издаден у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Прог рок ветераните са сред групите с най-много реализирани турнета. Осъществяват 14-месечна обиколка - със 110 концерта в 34 държави, в периода 2011-2012. в подкрепа на 11-ия си студиен албум "A Dramatic Turn Of Events". След концертите из Европа, титаните ще покорят през пролетта феновете си в Северна и Южна Америка, като първият им концерт ще бъде на 20 март в Торонто, Канада.

Групата е сформирана от Джон Петручи, Джон Миунг и Майк Портной през 1985, но с името Majesty. След няколко промени в съставa тримата  остават заедно, а към тях се присъединяват Джеймс Лабри и Джордан Ръдес. През септември 2010 Майк Портной напуска, а през октомври същата година останалите провеждат прослушване за нов барабанист и избират свръхнадарения Майк Манджини.

През 2012 бандата получава своята първа номинация за "Грами" в категорията за най-добро хард рок/ метъл изпълнение за "On The Backs Of Angels". Песента е първата от 11-ия ѝ студиен албум "A Dramatic Turn Of Events", който дебютира в Топ 10 в класациите на 14 държави, включително и в САЩ, където заема 8-ма позиция в Billboard Top 200 Albums Chart.  

Албумите на Dream Theater са продадени в над два милиона копия само в САЩ и над десет милиона по целия свят. Дискове като отличения със златен сертификат "Images & Words" (1992) печелят на бандата от Лонг Айлънд безброй награди заради фантастичния синтез от мелодичен заряд и виртуозно изпълнение.

Неслучайно групата е сред 10-те най-добри прогресив рок банди на всички времена, според списание Rolling Stone.

Повече за Dream Theater - на:
www.dreamtheater.net
    

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички