Откраднаха китарата на Жоро Фотото след бандитски екшън


Откраднаха китарата на Жоро Фотото след бандитски екшън

3577

Китарата на шампиона на България по въздушна китара за 2013 Жоро "Фотото" Николов е била задигната при бандитска "спец акция" оная сутрин.

Инструментът на виртуоза е бил на път за търг в Sotheby’s, Лондон. Средствата от търга са били предназначени за покриване разходите по организирането на тазгодишния български шампионат по въздушна китара, който започва след месец. Инструментът повиши главоломно стойността си, след като миналия август Фотото се представи с него на Световния финал във Финландия. Както MySound.bg вече огласи, българинът зае 9-то място.

Около 5 часа сутринта бронираният камион, с който е превозван музикалния инструмент, се движи в посока ГКПП Калотина. В отсечката непосредствено след Драгоман, камионът е застигнат от три самоделни бъгита (атевета), които препречват пътя на камиона и принуждават водача му да спре. Докато двама от похитителите обезвреждат водача и пътуващия с него охранител, третият нападател разрязва с лазер бронираната каросерия, взима китарата и я натоварва на едно от атеветата. Тримата бандити яхват своите високопроходими машини, навлизат в гората и изчезват в неизвестна посока. Всичко това се случва за не повече от 3 минути, по думите на потърпевшите. Според тях, акцията е предварително планирана, извършителите са професионалисти и най-вероятно са имали вътрешна инофрмация от високо ниво, тъй като самите те (шофьора и охранителя) са били наети да извършат услугата само час преди отпътуването. В момента се води разследване срещу неизвестен извършител.      

Запитан какво мисли за случилото се, Фотото беше лаконичен. "Направо нямам думи. Всичко отиде във въздуха", каза шампионът. Организаторите на шампионата по въздушна китара също са потресени, тъй като ще трябва да търсят средства за спонсориране на шампионата от други източници. "В момента сме по-леки и от въздуха", коментираха те.

Световният шампионат по Въздушна китара (Air Guitar) се разраства непрестанно през последните 15 години и в момента представлява мрежа от официални шампионати в повече от 20 държави. Най-добрите изпълнители на Въздушна китара се съревновават в националните си шампионати преди да дойдат във Финландия за сблъсъка на шампионите.

Всяка година един от тях печели титлата Световен шампион по Въздушна китара - виртуоз на невидимия инструмент.    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички