Авторски песни на Нона Йотова и бразилска екзотика в Студио 5


Авторски песни на Нона Йотова и бразилска екзотика в Студио 5

5794

Два интригуващи концерта предстоят в афиша на Студио 5 този петък, 11 април.

Първа на сцената в популярния столичен клуб ще излезе изключителната Нона Йотова, съпроводена от нейния Нона бенд (Nona Band) в състав: Дани Милев (китара и вокал), Михаил Шишков (педъл-стийл китара и пиано), Вълчан Вълчанов (обой) и Наско Попов (перкусии).

Те ще представят репетроар с изцяло авторски песни, две от които - "В центъра на океана" и "А в душата ми вятърът", ще имат своята премиера пред публика. "Музиката е моя, авторска", споделя Нона. "Голяма част от текстовете са по стихове на българските символисти, като Николай Лилиев, Кирил Христов, Теодор Траянов. Повечето от песните са изцяло авторски и имам и издадена книга със стиховете и диск към нея. Това са песни като "Синьо безвремие", "Лилава нощ", "Дъждовен блус". И има и песни по стихове на моята майка Елка Недкова - "Не завиждам" и "Бащина къща". Стилът може да се определи и като етно джаз и като ню ейдж, романтична музика, любовна лирика и т. н. С Дани, Мишо и Чани творим заедно от много време. Те са учавствали в създаването на почти всички мои албуми. Дани Милев е автор и на аранжиментите на повечето песни", пояснява Йотова.

Начало: 19.30 ч., вход: 10 лв.   

Dandalunda! е проект, представящ многообразието в бразилската музика – синтез на африкански ритми и европейска мелодика. От традиционната карнавалната самба, през нежна боса-нова, джаз, фънк, реге, до съвременната бразилска песен. В програмата -  песни на Жобим, Серхио Мендеш, Карлиньос Браун, както и на кралиците на карнавалната самба - Ивече Сангало, Даниела Меркури  и Маргарет Менезиш.

Танцьорките от Amazonia Dance Project, превръщащи ритъма на самбата в  пъстра фиеста, ще партнират на бенда в състав: Весела Морова – вокал, Калин Жечев – пиано, Александър Логозаров – китара, Денис Гоев - тромпет,  Веселин Веселинов-Еко – бас,  Борислав Петров – ударни и Наско Попов - перкусии.

Начало: 22.30 ч, вход: 8 лв.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички