АC/DC без Малкълм Йънг нататък: Highway To Hell


АC/DC без Малкълм Йънг нататък: Highway To Hell

4450

"АC/DC не се пенсионира, а се подготвя за ново турне и работи по следващ албум" - анонсира мениджмънтът на прочутите австралийци в отговор на писанията на недоброжелателни таблоиди, които тръбят, че формацията се разтуря.

Причината: сериозни медицински проблеми на нейния 61-годишен съосновател и китарист Малкълм Йънг.

"След като в продължение на 40 години бе посветил живота си на AC/DC, Малкълм Йънг си взима почивка от бандата поради здравословни причини. Той иска да благодари на легионите верни фенове на групата по света за любовта и непрестанната им подкрепа. Във връзка с всички слухове и новини, молим личното пространство на Малкълм и неговото семейство да не бъдат нарушавани. AC/DC ще продължи да прави музика", се казва в официално изявление, публикувано в официалния сайт на знаменитите австралийци.

"Лицето на бандата - Ангъс Йънг, който носи ученическа униформа, "произвежда" на сцената енергия, която би могла да захрани електрическата мрежа на малка държава. Той свири така, сякаш животът му зависи от това и подобно твърдение не е далеч от истината, защото рок-ен-ролът е единственото истински ценно нещо в живота на момчетата от АC/DC", пише Пол Стенинг, автор на книгата "Двете страни на славата. АC/DC".

"Малкълм е сериозно болен и няма да е в състояние на свири на живо, а вероятно и да участва в записите на колегите си", извести в интервю Мар Гейбъл, фронтмен на Choirboys и близък приятел на групарите, без обаче да споменава  какъв точно е проблемът на Малкълм, но посочвайки, че музикантът има "затруднения в комуникацията и трудно разпознава приятелеските лица".

Молбата към феновете е Малкълм и неговата фамилия да бъдат оставени на мира.

Британският "Телеграф" припомня, че наскоро Гейбъл коментира състоянието музиканта с това, че той "не е способен да свири повече". Според някои предположения Малкълм е претърпял инсулт. След това плъзнаха и слуховете за разпадането на групата, които вокалистът Брайън Джонсън опроверга, подчертавайки, че бандата работи върху следващ албум и възнамерява да влезе в студио през май. А после - да поеме на турне по повод своята 40-годишнина, което ще включи 40 дати. "Това би било страхотен начин да се сбогуваме", казва Брайън Джонсън, като уточнява, че няма наум нищо конкретно засега.

Слух разнася, че една от тези изяви ще бъде в България. Както MySound.bg писа, първото шоу на АC/DC детонира Националния стадион "Васил Левски" в столицата през 2010.

Кой ще замести Малкълм, е въпрос, предстоящ да бъде разрешен от неговия брат Ангъс, солокитарист и съосновател на групата

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички