Зареждаща емоция с Боби Кимбъл (Тото) в София


Зареждаща емоция с Боби Кимбъл (Тото) в София

6485

Имахме удоволствието да видим и чуем Стив Лукатър (Steve Lukather) на родна земя два пъти и ясно си спомням колко разочаровани имаше, че китаристът (впоследствие поел и вокалните партии) на Тото (Toto) не изпълни нито една песен на групата.

Преди немалко време и самата банда бе гостувала в България, но оттогава минаха 14 години и един концерт на Боби Кимбъл (Bobby Kimball), оригиналният, ако може така да се каже, певец на американците бе идеална възможност такива песни да се чуят.

На 9 май в пълния клуб Joy Station вокалистът излезе с бенд от български музиканти – на китарите Дарин Василев и Бисер Иванов, Ивайло Звездомиров на баса, Стоян Янкулов - Стунджи на барабаните и Ясен Велчев на клавира. Беквокалите бяха подсигурени от Преслава Пейчева, Нора Караиванова и Ясен Зердев, като дамите изпълниха и по една авторска българска песен (Нора - "Накъде", Преслава – "Тази вечер"). Останалите композиции бяха класики на Тото – сред които блестяха тоталните хитове "I’ll Be Оver You", "Rosanna", "Hold Тhe Line" (бисът за вечерта).

Въпреки мощните скандирания след края на концерта, които накараха Боби и групата да се върнат за още едно парче ("Georgy Porgy"), така и не чухме прелестната "Africa", но пък инструменталното бижу "Child’s Anthem" бе представено по помитащо великолепен начин.

За съжаление времето е оставило своя отпечатък върху гласа на Боби Кимбъл и той е далеч от най-силните си години, но певецът компенсираше с прекрасното настроение, което създаде. Помагаха му и беквокалистите, и музикантите, свирещи от началото до края на изключително високо ниво, с пикове като барабанното соло на Стунджи. Китаристите обраха овациите в "English Eyes" и "Caught In The Balance", клавирът се развихри в "Rosanna" и "Georgy Porgy", а самият Боби Кимбъл се представи чудесно в "Million Miles Away". Като добавим и топлото му отношение към хората, закачките и дружеската атмосфера на сцената, видимото удоволствие от реакцията на публиката, особено когато тя пееше с цяло гърло на някои от парчетата, се получава вълшебната смес на концерта, който остави незаличимо впечатление у всеки и достави искрено удоволствие и на двете страни.

В края на краищата концертите са за емоцията и Боби Кимбъл заедно с музикантите си я осигуриха в предоволни количества, зареждащи с тананикане на Тото-хитове още дни напред.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички