Лудият Max в София


Лудият Max в София

3786

Направо към "въпроса" пристъпвам този път.

Още щом видях заглавия от типа "Max The Sax в София" из интернет пространството, неминуемо се развълнувах.

Parov Stelar Live Band е едно от любимите ми преживявания, а конкретно саксофонистът винаги е правил впечатление със своята енергия и заряд.

Самостоятелнатa кариера на Markus Ecklmayr е нов и интригуващ проект – Two Man Show, включващ блажени извивки от бляскавия саксофон и завладяващ ритъм под ударите на барабаниста Florian Kasper.

Вечерта на 10 май в клуб "Микстейп 5"
имахме възможност да видим това на живо. За да ни настрои на правилната вълна, родният тандем The Smugglers Collective даде старт на събитието с разнообразен сет. Бавно, но славно, дансингът се запълни и публиката се почувства на мястото си.

Светлините угасват, всички предусещат, че същинската част започва.

Откровено - раздвоено ми е за цялостно впечатление и усещане за това събитие, но след като се аргументирам, заедно ще видим, че лоша умисъл няма.

Електро суингът и изобщо всякакъв вид експерименти със смесване на стилове са изключително любопитно явление. От една страна се поддържа духът на старото, онова, което хем ни е познато, хем далечно. От друга – осъвременяването на предно споменато, го прави по-достъпно, разчупено и понякога – неочаквано. Аз, като бивш любител на по-скоро електронна музика и с отскорошни пристрастия главно към класическия джаз и суингираното му звучене, с любопитство попих случилото се на сцената.

Може би не знаех какво точно да очаквам или защото не си представях ясно въпросния джаз хаус/електро суинг хаус, затова до степен не успях да задоволя музикалните си желания, но и същевременно с това ме зачовърка как на човек му хрумва такова съчетание.

Е, както и да се случва този процес на зараждането на идеята – резултатът е категоричен. Публиката не спря да се движи, екзалтацията завладя присъствщите на талази. Чухме немислими вариации на добре познати песни като "Fever" и "Out Оf My Mind" (Ray Collins’ Hot Club, били на същата тази сцена по покана на The Smugllers Collective).

Кулминационният момент бе когато Маx слезе долу при публиката и образува кръг от "полудели" хора. А те бяха наистина многоцветни откъм типажи. Имаше от тиранти и папийонки, през токчета (поклон пред издръжливостта на тези девойки!) и рокли, до такива, на които отдалеч им личи, че най се кефят на хаус бийта, който почти постоянно се поддържаше от барабаниста.

Нещо много важно и отличителна черта на всяка "рок звезда" е комуникацията с присъстващите. Саксофонистът на няколко пъти сподели, че вечерта е страхотна, а с коментар във Фейсбук страницата си го потвърждава. Черно на бяло.

С блясък, както и започна, отшумя и последният плавен Max The Sax звук. А след него застъпи Groovemasta.

Музика да ви е в душата!

И до скоро!

Снимка: Анастасия Вецова










Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички