Раздават наградите Стоян Камбарев 2014 в Sofia Live Club


Раздават наградите Стоян Камбарев 2014 в Sofia Live Club

3937

Официалната церемония за връчване на награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2014 ще се състои в Sofia Live Club от 19.00 ч. на 12 май, понеделник.

За пета година зад благородната цел на фондацията застават едни от най-сериозните фигури от политическия, обществения и културния ни живот. Президентът Росен Плевнелиев лично ще връчи голямата награда на победителя, който ще бъде избран между пет много силни номинации: 17-годишната виолистка Илина Илиева, драматургът, писател и поет Иван Димитров, художникът Калина Мавродиева, театрално сдружение "Реплика" с режисьор Георг Жено и актьора Христо Ушев. Изпълнителният директор на УниКредит Булбанк, банкерът Левон Хампарцумян, традиционно ще връчи специална награда на един от младите творци на българското съвременно изкуство.

Водещ на церемонията-концерт както винаги ще бъде топжурналистът на Дарик радио - Драгомир Симеонов. През изминалите пет години в събитието участваха едни от най-обичаните ни музикални звезди. Tрадицията продължава и младите таланти ще бъдат подкрепени за пореден път от Миро и атрактивния Алфредо Торес - едни от най-верните приятели на фондацията, от гласа-вселена Янка Рупкина и от любимеца на най-младите VenZy. За концерта специално от Брюксел ще пристигне Мария Мартинова - един от най-успелите български класически музиканти и от най-значимите имена на световната танго сцена.

Всяка година фондация "Стоян Камбарев" представя и най-младите дарования на българската музикал. Тази година на сцената ще изгреят 14- годишната певица Нели Солакова и малките танцьори Шон (11 г.) и Джойс (10 г.).

Церемонията ще бъде излъчена шест пъти в каналите на основния медиен партньор БНТ, като първото ще е на 19 май от 23 ч. С ТВ реализацията ще се заеме известният фотограф и оператор Васил Каркеланов.

Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди сред най-чаканите и престижни отличия за млади творци в България. Ценното е, че това е единствената награда, която не е строго профилирана в конкретно изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области, които получават подкрепа от фондацията в реализацията на проектите си целогодишно, а не само кампанийно.

Името на носителя на прекрасната бронзова статуетка на Кольо Карамфилов и паричната премия от 3 000 лв. ще стане известно непосредствено преди събитието след тайно гласуване от 20-те учредители на фондация "Стоян Камбарев" - водещи имена от културния и обществения ни живот, сред които Елин Рахнев, Самуел Финци, Георги Лозанов, Кремена Димитрова, Румен Цонков, Мариета Ценова, Димитър Гочев, Мина Милева, Светлин Нейнски, Бойко Богданов.

Председател на УС е актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.
 
Кратък филм за номинираните тази година:

https://www.youtube.com/watch?v=SFqOfSq7Mto

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички