Суинг, ска, КГБ! На макс...


Суинг, ска, КГБ! На макс...

4816

Кольо Гилън Бенд (KGB) се събират да свирят толкова рядко, че техен концерт абсолютно не е за изпускане.

Освен всичко останало, на помощ на сцената и пред нея бяха дошли все хора, за които музиката очевидно е начин на живот.

На 24 май в Mixtape 5 вечерта започна доста образцово с The Smugglers Collective, които от години успешно се справят с мисията да прокарат суинг културата в България. Сетът на Smugglers е задължителен на всякакво парти с оттенък на суинг или винтидж, а Павката и Митко както обикновено доказаха колко са напред в материала.

Логичното продължение на сета на смъглърите беше изпълнението на Old Gold Band. Музикантите на Генчо Въртовски въведоха аудиторията в един доста професионален, но леко разтеглен урок по суинг. След тях бандата Рeci & Тhe Рichos направи неочаквано включване, а вокалът Пецко (от Контрол) остана на сцената, за да се присъедини към оригиналния фронтмен на Контрол - Кольо Гилъна, и Димо от П.И.Ф.

Обявеният предварително като гост-изпълнител Ерол от Уикеда така и не се присъедини към концерта, но, когато излязоха, KGB нямаха нужда от повече блясък. Суингът в началото с песни като "Сух режим" към средата на сета  отстъпи пред пънкарската природа на бандата.

Може би наистина защото КГБ свирят доста рядко или тъй като в момента няма достатъчно добре развита ска-пънк сцена, вероятно обяснява мелето, което се случи пред сцената от един момент нататък. Песни като "Безделник", "Всичко коз" и "Три сестри" са хитове за хората, които все някога са били герои от текстовете на бандата и точно това направи музиката им толкова истинска.

Така че, който искаше суинг, си го получи, който искаше ска пънк, също си го получи, а на биса хедлайнърите поискаха помощ от публиката за това кое парче да изпеят.

И трябваше отново да изпълнят "Безделник".

Снимка: Ангел Златков  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички