Фюжън бенд Акага представи България на феста Klaipeda Castle Jazz


Фюжън бенд Акага представи България на феста Klaipeda Castle Jazz

4691

Една от най-популярните родни банди - Акага, представи страната ни на литовския Klaipeda Castle Jazz Festival.

Музикантите от фюжън бенда са единствените българи, взели участие в 20-то издание на събитието, откривайки неговата втората вечер (7 юни).

След нашите са се изявили световноизвестните германци Jazzanova, Sheila Raye Charles (в средата на снимката) & Kongas, както и легендарната саксофонистка Candy Dulfer, свирила и записвала с Prince, Van Morrison, Maceo Parker, Alan Parsons и Pink Floyd.

Това е второто посещение на Акага в Литва. Бандата изнесе концерт в афиша на същия фестивал през 2012. Неговата история започва през 1994, а сред гостите му се открояват Billy Cobham, Maynard Ferguson, Mike Mainieri, Nikki Yeoh, Jazzanova, Candy Dulfer и много други. Провежда се всяка година в близост до останките на Мемелбургския замък до Балтийско море и обичайно продължава цяла вечер с общи импровизации и джемсешъни.

Акага е една от най-известните групи в България с голяма история и огромен опит както в концертните, така и в студийните изпълнения и неслучайно са единствените български музиканти, поканени на литовския фестивал. В продължение на няколко години приоритет за формацията, която е сред артистите в каталога на "Монте Мюзик",  е концертната дейност извън България, най-вече в Скандинавието.

Както MySound.bg вече писа, музикантите неотдавна пуснаха парчето "100% Funk", а обещават скоро още една нова песен.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички