Smash от The Offspring на Sofia Rocks 2014


Smash от The Offspring на Sofia Rocks 2014

4294

20 години след албума, който изстреля The Offspring сред най-емблематичните пънк рок банди за всички времена, легендарният "Smash" ще прозвучи с пълна сила за българските почитатели на звездната група.

Както MySound.bg своевременно огласи, тя ще удари в афиша на тазгодишното издание на Sofia Rocks, което ще се проведе на столичния стадион "Академик" на 6 юли.  

Освен парчетата от "Smash", от сцената ще прозвучат и други  хитове на бандата. Но това не е всичко – по случай първия концерт на рок пънкарите в България, организаторите на фестивала дават възможност на 10 върли фенове да се срещнат на живо с членовете на бандата. Как? Разбери във фейсбук страницата на събитието на FB.com/SofiaRocksFest.

Шоуто Smash тръгна на турне от Белгия и фестивала Groezrock на 3 май, премина през редица европейски държави, преди броени дни "размаза" рок феновете и на култовия Rock Im Park в Германия и продължава да "помита" европейските рок сцени. За последна спирка от обиколката в Европа музикантите са избрали България и Sofia Rocks. Родната публика ще чуе и види цялото  шоу, а групарите обещават преживяването да бъде незабравимо.

"Обичаме да свирим, обичаме да сме заедно, да се забавляваме, да пътуваме, пак да свирим, да пишем песни, да записваме..." – споделя Noodles (китара). "Наистина адски се забавляваме, никога не ни омръзва. През първите десет години харчехме личните си пари, за да ходим по турнета. Реално не свирехме за пари и така беше докато не извадихме "Smash". Това е третият албум на бандата, издаден през 1994, който става 6 пъти платинен в САЩ. Първият сингъл от него - "Come Out And Play", изстрелва бандата на върха на класациите и дава увереност на все още несигурните в успеха си момчета. Следва абсолютен бум, който води до продажбата на над 20 милиона копия от диска в цял свят, което го прави един от най-продаваните рок албуми.

От сайта на бандата вече може да бъде поръчано и юбилейното издание на албума, което ще бъде достъпно през август 2014. То ще съдържа ремастериран албум на CD и винил, променена визия и голям формат албум със снимки, непоказвани досега.  

Критиците определят "Smash" като един от най-влиятелните пънк рок албуми за всички времена. От него са трите официални сингъла - "Come Оut Аnd Play", "Self Еsteem", "Gotta Get Away", които достигат първите места на класациите в САЩ и целия свят. Следват множество кавъри на най-емблематичните песни от диска, покани за концерти из цял свят и международна слава.

А ето какво разказва Noodles относно предстоящата си среща с българските фенове: "Винаги е чудесно да свирим на места, където никога не сме ходили. Никога не знаем какво да очакваме и обикновено, когато сме на ново място, във въздуха сякаш има едно специфично електричество... Затова елате всички на концерта, защото ще бъде жесток! Нямаме търпение най-после да дойдем при вас, да разгледаме София и да се запознаем с културата ви. Ще бъде страхотно шоу, ще се видим там!

На стадион "Академик" ще се развихрят още 30 Seconds To Mars, щурите Mando Diao и метъл бандите Skillet, Alcest и Ossy.

Билети за петото издание на Sofia Rocks все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна и на eventim.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички