Кино и музика оцветят лятото


Кино и музика оцветят лятото

3806

Прожекция и концерт - част от инициативата "Оцвети лятото", ще се проведе в столичния Дом на киното от 20.00 ч. на 26 юни.

Музикантите от Кайно Йесно Слонце (на снимката),  Лоши петли (създатели и доброволци на лятното училище), Нино и Жоро Гомес ще участват в благотворителната проява, подкрепяйки Училище по изкуства за деца, лишени от родителски грижи".

Филмът, който гостите на събитието ще могат да видят, е документалният "Ром Кихот", който откри първия фестивал за документално кино в София тази година - Sofia Biting Docs.  Поетичният разказ за безумието и мъдростта на една ромска махала даде старта и на Международния фестивал за документално кино MILLENIUM IDFF 2014, Брюксел. Режисьори са Петя Накова и Нина Пехливанова (доброволец в "Училище по изкуства 2013"). Лентата е  продуцирана от АРС Диджитал студио и е реализирана с подкрепата на ИА Национален филмов център. Партньори на събитието са Дом на киното и "Арт фест".

Сдружение "МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование" в партньорство с фондация "Арт фест" и Дом на киното и медийната подкрепа на Българското национално радио организират "Оцвети ми лято 2014"за набиране на средства за провеждането на седмото издание на "Училище по изкуства за деца, лишени от родителски грижи". То организира за децата от ДДЛРГ "Христо Райков", Габрово и ще се проведе в последните две седмици на юли в ПБ "Соколски манастир", Габрово. С децата в продължение на 6 години работи постоянен екип от български и чуждестранни доброволци-учители. В изданията на лятното училище се провеждат работилници, уроци и обучения в областта на изобразителното и приложното изкуство, театъра, музиката, цирковото изкуство, фолклора. Децата от дома са актьори, художници, сценографи, скулптори, танцьори, певци и музиканти.

Билети - на касата в Дома на киното, в клуб Maze и в Dada Cultural Bar.
Повече информация за "Училище по изкуства за деца, лишени от родителски грижи"на:
 www.artcamp.info
www.facebook.com/LetenLagerPoIzkustva

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички