Brassissimo на централния плаж във Варна


Brassissimo на централния плаж във Варна

4037

Плаж, море, боси крака в пясъка, морски бриз в косите и весела музика в ушите са съставките, с които ще бъде забъркано лятното издание на станалия вече традиционен фестивал за духова музика Brazzobrazzie.

Тази година събитието ще се състои в бар "Ментол Бийч" на централния плаж във Варна от 24 до 26 юли.

След третото успешно издание на феста в началото на пролетта в София, празникът на духовата музика и радостта от живота се пренася на морския бряг, където животът ще е брас в продължение на три дни. Отново с приятелската подкрепа на Bushmills.

Веселата и жизнерадостна програма на лятното Brazzobrazzie включва шест концерта - по два всяка вечер. По традиция фестивалът ще е жанрово разнообразен, а купонът и лудите танци – неизбежни.

Грууви, джази и фънки ще бъде началото на фестивала на 24 юли, четвъртък, когато сцената е поверена на младите фънк специалисти от Funky Miracle и Southwick. Момчетата от Funky Miracle, които снимат летен клип и работят върху дебютния си албум, са подготвили обновен сет с повече авторски парчета. Техните колеги от Southwick, които в началото на година представиха най-мащабния си и успешен проект - J Dilla Tribute, обещават незабравима фънк вечер.

На 25 юли, петък, може да сбъркате централния плаж на Варна с този на Ямайка – "виновници" за това ще са Jahmmi Youth, Sen I, Zafayah и останалите реге машини от Roots Rocket Band. След тях на сцената ще се качи очарователният духов оркестър на Brazz ViliDJ, чийто музиканти като истински Bushmills Brothers умеят добре единствено две неща – да забавляват и да се забавляват с музика.

Духовият купон ще продължи с пълна пара и на 26 юли, събота, когато морският въздух ще се нажежи от горещи балкански ритми. Тогава сцената ще бъде превзета от 13 млади музиканти от ромския оркестър Карандила Джуниър. Музикантите - на възраст от 8 до 16 години, наскоро се завърнаха от успешно турне в Словения, Австрия, Германия и Холандия и заедно с техния ръководител Ангел Тичалиев ще представят подготвили програма, на която нито една част от тялото няма да може да устои, уверяват организаторите.
 
Лятното издание на фестивала Brazzobrazzie ще бъде закрито от Великолепната седморка - Акага. Една от най-популярните български групи ще зареди присъстващите с уникалната си комбинация от фънк, рок, денс, соул, реге и дори хип-хоп.

Brazzobrazzie 2014 е част от събитията в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

Билети - в мрежата на Ticketportal, в Билетен център на НДК, на касата в  Летния театър във Варна и на място в дните на фестивала.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички