Оперно пеене и хип-хоп откриха кастинга за X Factor в Пловдив


Оперно пеене и хип-хоп откриха кастинга за X Factor в Пловдив

3887

"Аз ще бъда новият X Factor" – тази фраза, но изпята в оперен аранжимент, прозвуча на кастинга на музикалното риалити, който започна в Пловдив вчера.

Амбициран да внесе жанрово разнообразие във формата и да направи истинско шоу, талантът от града на тепетата се закани да впечатли екипа именно с оперно изпълнение, съчетавайки го обаче с елементи на съвременно звучене.

И докато оперният глас бе с дългогодишен музикален опит зад гърба си, млад рапър призна, че се увлича по насечения ритъм само от няколко месеца. Въпреки това пловдивчанинът не крие, че е артистична натура – зад гърба си вече има участие в множество пиеси, а за настоящия кастинг бе "въоръжен" с репертоара на един доказан рапър – Еминем.

Освен артистичност, пловдивските претенденти за слава демонстрираха сериозен бизнес нюх и желание да помагат на хората. 18-годишно момиче от Пазарджик се занимава с музика от 10 години, но безспорно най-яркият спомен, който има, е благотвотрителният концерт в помощ на онкоболно дете, който организира сама. Историята на болното момиченце прочита в пазарджишки вестник и не се поколебава и за миг, че трябва да направи нещо, за да му помогне. Резултатът е повече от окуражаващ – близо 4 000 души препълват зала с капацитет от по-малко от 1 500, а със събраната сума от 22 000 лв. успява да помогне за лечението на детето.

Освен с музикалния си талант, с бизнес нюх се открои друг кандидат за титлата "X Factor на България" – пловдивски студент, убеден, че по примера на американските бизнес модели може да създаде "холдинг на таланти" и у нас, при който различни артисти в сферата на музиката, актьорството, режисурата и други области могат да формират самостоятелна и самофинансираща се бизнес структура.

Кастингите в Пловдив продължават и днес.

Както MySound.bg вече огласи, следващата - и последна спирка от X Factor кастинг турнето, е София  – в клуб Студио 5 от 14 до 16 юли.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички