Теодосий и Виктор Чучков с етно-класическа приказка край морето


Теодосий и Виктор Чучков с етно-класическа приказка край морето

3853

Теодосий Спасов и Виктор Чучков разчувстваха публиката, препълнила амфитеатъра "Арена" в Свети Влас на 8 август.

Те изнесоха неповторим концерт заедно с оркестър Небесни струни, който продължи час и половина. Първото съвместно изпълнение на маестро Чучков и Теодосий Спасов се състоя по покана на Casa Real, The Lounge Bar и Event Zone.

Прочутите музиканти  потопиха публиката в света на класиците от романтизма, както и в ритъма на етно-джаза и етно-класиката. Маестро Чучков разходи присъстващите с "Марш на джуджетата" от Едвард Григ и разчувства с "Любовни мечти" от Ференц Лист. Съвместно със специалния гост на гала вечерта – Сирма Величкова, изпълниха "Валс N 2" от Шостакович и "Валс" от Арам Хачатурян.

С помощта на кавала си, Теодосий Спасов разказа красивите, но и тъжни истории на "Йовка" и "Елено". Емоционални изпълнения, на които публиката реагира възторжено. Общото изява на двамата виртуози предизвика бурни овации и коментари: "Какво вдъхновяващо и топло представяне", "истински светила". Възгласи на одобрение и преклонение пред артистите, оставили своя почерк в историята на световната музика.

Концертът завърши с "Ръченица“"от Петко Стайнов, което двамата музиканти изпълниха заедно и с "Цигански танц" от Теодосий Спасов, представен от самия него. Усещането сред публиката през цялата вечер беше светло и възвишено, а античната атмосфера – магическа.

Както MySound.bg отбеляза, общата изява на Теодосий Спасов и Виктор Чучков бе част от Summer Session Concerts на Event Zone. В концепцията участват Touch Аnd Go, Alice Francis, Преслава Пейчева и много други български и световноизвестни изпълнители.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички