Пазарджик домакин на най-новия музикален фестивал PLUS Festival


Пазарджик домакин на най-новия музикален фестивал PLUS Festival

4688

Първото издание на музикалния PLUS Festival  стартира амбициозно в Пазарджик.

Събитието, което с наситената си програма дава заявка за сериозен форум, ще се състои от 12 до 14 септември.  

Градът ще посрещне близо 80  български и чуждестранни изпълнители. Организаторите са се постарали да представят на публиката впечатляваща програма от три стила в три поредни дни, при това напълно безплатно.

Самият фест ще се проведе на две места в Пазарджик - дневните дейности се разполагат на площад "Константин Величков", известен още като "Тортата", а мощните вечерни концерти ще осветят емблематичния за града парк остров "Свобода". На дневните сцени ще се изявяват местни изпълнители, танцови групи ще споделят опит в уъркшопи, готвачи ще навиват ръкави за приготвянето на вкусни манджи, а всички останали спокойно ще релаксират в построената специално за фестивала лаундж зона.  Занимавките за свободното време са безброй - от специални места, в които феновете да се превърнат в звезди на фестивала, през забавните настолни игри, книги на разположение, та до любимите джаги, федербали, фризбита и... водни пистолети.

В късния следобед на 12 септември от "Тортата" към "Острова", където започва първият от трите вечерни концерта, ще потегли музикално шествие. Точно в 17.00 часа от "Тортата" ще замарширува цялото кралство войнство от български и чуждестранни изпълнители под миксовете на родните диджеи Silver и DJane Koki. От 19.00 часа забиват Лазар Вълчев и неговите хора, Апо и Невена, Ашли Дейвид от Великобритания и Радо Буза от Молдова, а след тях хедлайнърите - Графа и Михаела Филева.

В събота, 13 септември, събитието започва за най-ранобудните още в 11.00 часа. Дневната програма ще продължи с изпълненията на местни таланти и кулинарното шоу на Лео Бианки, а вечерта сцената на "Острова" ще бъде посветена на рок музиката. На втория концерт от 19.00 часа излизат Ritam-sex-i-ja от Сърбия, Емил Петров, Стефан Стоилов и Игор Митрович от Македония, а към 21.00 часа в светлината на прожекторите ще бъдат обичаните Дичо и Поли Генова.

За неделя, 14 септември, имената си в програмата на "Плюс Фестивал" записват Киара Папалия от Италия, JJ, Паник Стейшън и Лили Пенчева. Тонколоните ще останат в бойна готовност за  Дивна, Прея и Били Хлапето, който неотдавна издаде дебютния си албум "В реда на нещата". Изпълнителите първи ще зададат тон с обилно количество хип-хоп, фънк, реге и соул. След тях градусите ще вдигне лошото момче на българския рап -  100 Кила с олдскуул хип-хоп.

А защо точно "Плюс Фестивал"? Водещите Лазар Вълчев и Александър Иванов споделят: "Това е събитие от нов, мултижанров тип, каквото до момента не е правено в нашия град Пазарджик. Ние изключително много се гордеем с културния живот, който кипи тук, но вярваме, че има още с какво да подпомогнем атмосферата с града.  С всички инсталации, които планираме, целим да подканим хората да се почувстват като част от едно цяло – да се съберем, да бъдем повече, да ни е по-забавно и по-задружно. Гражданите ще бъдат и главните герои на много от местата – всички атракциони, които им се предлагат напълно безплатно, ще бъдат на тяхно разположение, за да се забавляват – от безплатната арт зона, настолни игри и книги, томболи, награди, флашмобове, та до музикалните концерти (2 дневни и 3 вечерни), на които ще стъпят наистина най-популярните сред младежите изпълнители в България в момента. Както обичаме да казваме – елате повече! Нямаме търпение да се запознаем".

Организаторите обещават още един куп забавни дейности от програмата, които няма да оставят съмнение у никого, че нещо ново и сериозно се случва в града.

Вижте цялата програма тук.

Най-новата информация следете на Фейсбук страницата на фестивала, където ще се разиграват награди всеки ден.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички