Кой спечели безплатен тридневен пас за BraZZobrazzie 2015


Кой спечели безплатен тридневен пас за BraZZobrazzie 2015

3942

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели Брас асоциация, организиращи поредното издание на меломанския фестивал BraZZobrazzie. Както е известно, тазгодишната фиеста ще се състои в Sofia Live Club от 19 до 21 февруари.

Двама от вас получиха уникалния шанс да се се сдобият с пропуск, ВАЖАЩ И ЗА ТРИТЕ ВЕЧЕРИ НА СЪБИТИЕТО. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кое подред зимно издание на фестивала, посветен на духовата музика, е настоящето?

Вярното е: четвърто

Честито на Константин Георгиев и Симона Рандева

Броени часове ни делят от началото на четвъртото зимно издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика – Brazzobrazzie.

Събитието, организирано от Брас асоциация с приятелската подкрепа на Bushmills вече се похвали с отличната си международна програма. Шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, в продължение на три вечери ще забъркват цветни музикални коктейли от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк, реге,... И, разбира се, с трите задължителни съставки  - мощни брас, страст и уиски.

Как звучи брасът, когато страстта е родена в подножието на Алпите, а корените ѝ са толкова пъстри, колкото е и историята на днешния североизточен италиански град Гориция? Ей тази история ще ни разказват в продължение на 90 минути музикантите от Radio*Zastava, които се качват на сцената в Sofia Live Club на 20 февруари, петък.

Еклектични, необуздани, неприлични, те са уникално явление в пъстрия пейзаж на европейските брас формации. Произходът на осмината от бандата, които са заедно от 2005, ни отвежда отвъд границите на Италия  - в Словения, Австрия, Босна и Сърбия. А пиесите им, която комбинират най-сложните ритми, хармонии и мелодии на Източна Европа с широка палитра от жанрове – от рок до пънк, от суинг до свободни импровизации, от реге до електронни импулси, е обогатена от мощна енергия и впечатляващи театрални умения.

За повече от 9-те си години буйна музикална дейност бандата от североизточния италиански град е пропътувала хиляди километри, за да участва в безброй фестивали и да дели една сцена с музиканти като Kultur Shock и Бобан Маркович (участвал на BraZZobrazzie през 2013). През 2013 Radio*Zastava гордо отнася у дома среброто от надсвирването в Гуча, а няколко месеца по-късно издава своя спонтанен необичаeн албум "Silenium".

Запазената марка на Radio*Zastava е комбинацията от несекваща творческа енергия, любопитство да изследва нови музикални хоризонти, иронична арогантност и неподправена щедрост – и със сигурност изключва пазенето на тишина на 20 февруари в Sofia Live Club - https://www.youtube.com/watch?v=NY85rSHWcX4.

Веднага след това в сърцето на Средиземно море, на остров Сицилия, тяхното родно място, ще ни пренесат 11 музиканти от уличната банда Ottoni Animati (на снимката), които са на "ти" с музикалната алхимия и умело смесват традиционна и модерна музика – по лек и много чаровен начин. Артистите от провинция Трапани, където Марсала не е името на новия моден цвят, а град в най-западната част на острова, се събират през 2008, и оттогава са оцветявали с музикалната си смес от джаз, африкански ритми, балкански фолклор и инди музика улиците на много градове.

www.brazzobrazzie.com.

Билети за фестивала – в мрежите на http://ticketportal.bg/ и на http://www.ticketplus.bg/, на https://eventyard.net/, както и в Билетен център на НДК.

Междувременно, все още може да тестваш късмета си за:

- безплатен билет за Asian Dub Foundation Sound System

виж как ТУК!

- пропуск за първото издание на NightLive

повече НА!

Успех на всички!  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички