Булгара и Ники Станоев част от фестивала Бохеми


Булгара и Ники Станоев част от фестивала Бохеми

4336

Колоритната българска формация Булгара също ще се изяви в Банско в рамките на "Бохеми", обявиха от "Бохемия Ентъртейнмънт", организиращи първото издание на балканския фестивал.

Както е известно, мащабното, пъстро и звучно събитие ще огласи централния площад в града на 26 и 27 юни.

Наред с Каролина Гочева, Желко Йоксимович, Иво ПапазовИбряма и Барка Брас бенд, на музикалната люлка се качва и родната инструментална формация Булгара. Тя е създадена през 2002 от Константин Генчев (кавал), самият той е оркестрант и композитор в Оркестъра за народна музика към БНР, солист в Мистерията на българските гласове, участник във френско-българския проект Одисей и други, и композитора Кирил Добрев (барабани), работил за поп и хип-хоп изпълнители като Ъпсурт и Братя Мангасарян, автор на музикални и звукови картини за спектаклите "Дивото", "Размислите на един учител за народното творчество", кинолентата "Кецове" и много други. Двамата дават воля на въображението и създават музика на базата на дръм-ен-бейс, фънк и броукън бийтс, така че да подчертаят несравнимата красота на българския фолклор. А за да е още по-запомнящо се тяхното звучене, добавят малко лют джънгъл, див рок и чист джаз. С други думи, стилът им може да бъде вместен в актуалното понятие уърлд фюжън. Константин се ангажира с фолклорния елемент в звученето на Булгара, а Кирил, с опита си на идеен лидер на Fake прави аранжиментите, създавайки саунд и семплинг дизайна на парчетата.

Останалите музиканти в бандата са уникалният перкусионист Стоян Павлов, солистът в Оркестъра за народна музика към БНР, гайдарят Петьо Костадинов, диригентът Димитър Христов, който владее и изящните струни на тамбурата, басът е във вещите ръце на Чавдар Асенов. Гъдулката е истинско бижу, когато Христина Белева (ансамбъл Филип Кутев) свири на нея, а другата дама във формацията е Ева Перчемлиева – мелодичен вокал и перкусии.

"Булгара" са носители на "Аскеер" за театрална музика към спектакъла "Дивото" по текстове на Николай Хайтов, имат безчет участия – клубни и фестивални, в страната и по света, многобройни фенове. "Меча сватба", дебютният албум на формацията, излиза през 2005, дискът "Bulgara Live" се появява през 2012.

Водещ на "Бохеми" ще бъде добре познатият на българската публика Ники Станоев. Организаторите се спират на младия актьор за куратор заради неподражаемото му чувство за хумор и заразителна игра с публиката. Николай е победител във формата "Народен артист" - "Шоуто на Слави", след което работи три години в предаването. Запомнящи са ролите му в сериала "Домашен арест", както и в игралния филм "Love.net", а театърът е вторият му дом.

Събитието е с вход свободен и осъществява с подкрепата на община Банско.

Още за "Бохеми" - на страницата на фестивала.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички