4 000 дадоха старт на лятото с втория Фестивал на цветовете


4 000 дадоха старт на лятото с втория Фестивал на цветовете

3808

Софийското издание на Фестивала на цветовете събра публика от 4 000 души на открито пред зала "Арена Армеец" през уикенда.

За втора поредна година организаторите предоставиха възможност на столичани и техните гости да посрещнат лятото с експлозия от цветове, много танци, игри и усмивки. На тазгодишната сцена на фестивала се изявиха едни от най-любимите български артисти - Ice Cream, Спенс, The Top Stoppers, Cooh vs Бalkansky, Мартен Роберто, Divnа, The Smugglers Collective, Sofia Cartel и DJ Steven, а белгийските диджеи The Offenders отново бяха гости на събитието.
 
Сетовете на The Smugglers Collective (на снимката), DJ Мартен Роберто и DJ Steven зададоха тона на първите цветни експлозии. След тях се изявиха The Top Stoppers, Ice Cream и Divna, която представи на живо най-новата си песен "Хипноза". После музикалната вълна поде Спенс, който беше извикан на бис. Финалната част бе поверена на Sofia Cartel, The Offenders и Cooh vs Бalkansky. В ролята си на водещ Дон Еди Казасян умело и с много настроение дирижира духа на най-цветната емоция, завладяла младежите.
 
Освен с музика и танци, присъстващите разнообразиха престоя си и с различни активности в зонaта с атракции и работилници. За младежите имаше игри с надуваема човешка джага и съревнование с надуваеми костюми на сумисти. От екипа на Drag отново предоставиха велоработилница и възможност желаещите да се включат в тест на колела. Артистите, обединени от платформата за handmade изкуство "БазАрт", представяйки ръчно изработени бижута, аксесоари и дизайнерски тениски.

Духът и традициите на Индия също присъстваха ярко на събитието. Не бива да забравяме, че идеята за фестивала идва от Индия и прзаника Холи, който отбелязва началото на новата година, победата на доброто над злото, и празнува разбирателството и любовта между хората. Индийските танци бяха поверени на Капка Кумар и балет Раджуника, които изпълниха за класически индийски стилове от танцовото изкуство.

Мехенди, или както е по-известно рисуването с къна, беше представено  от Стела Христова - Сачи и екипа ѝ. Според индийските традиции, рисуването с къна е ритуал, предпазващ от злите сили, и носещ здраве, любов и баланс, от който посетители се възползваха.

Снимка: Яне Голев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички