Пясък, пот, море и лудост с Dubioza Kolektiv


Пясък, пот, море и лудост с Dubioza Kolektiv

6627

Blam blam отново…

Познайте кой ден е днес? Четвъртък, много ясно! И то дългоочакваният четвъртък – 6 август, когато щурите балканци от Dubioza Kolektiv ще разцепят морските ширини по Южното Черноморие. За нас, феновете от цяла България.

Пътувам от София - през Ямбол, Бургас и Созопол, за да достигна всепознатия ни къмпинг "Каваците", където ще ни залее мощната фънк-ска-фолк-хип-хоп-фънк- техно вълна малко преди полунощ.  

Бургас кипи от трескава подготовка за преоткриването на Spirit-a, обаче ние предпочитаме по-уединеното плажно избухване в клуб "Алкохол" на гореспоменатия къмпинг. Старо влакче с няколко открити вагона и вериги вместо парапет ни води до точното място на няколко километра от столицата на фестивала "Аполония".  

Хора – много, палаткови квартали навсякъде около пътя, около заведенията, баните и де що има свободно затревено пространство. Кучета се гонят и деца бибиткат бясно с малки велосипедчета. Въй! (= Wow - б.р.). Доста бурно парти ще да бъде! Малко след 18.00 ч. е и саундчекът огласява целия плаж. Заграденото пространство пред концертния бар е привидно малко, но след като си проправяме път през тълпата пред входа, се убеждаваме, че хич не е така. Пространство – колкото желаеш. Голяма сцена, много пясък и бурно море! Че какво друго ти трябва? Няколко бири – и тях ги имаш. А Миленита и компания са вече на сцената и съблазнително провокират танци, прегръдки, наздравици, любов и щастие. След нея изскачат и обичаните целогодишно, по няколко пъти в седмицата Wickeda. За да продължат плажната прелюдия към черно-жълтите босненски фурии.  

А ние с Боби и целия плаж пием кафе … там-там -на "Каваците" - ти-ри-ри-рам-там… И уиски с фъстъци. Нахилени лица. 

Става все по-жежко, все по-тясно, все по-интимно, все по-бирено и благо. Когато на сцената един по един с отмерени подскоци се изкачват Dubioza Kolektiv. Викове - нежни и пискливи, животински вой и силни аплодисменти за началото на най-якото, според мен, плажно парти за сезона.

And let the Balkan funk party begins now!

Ай ем фром Булгария, тейк ми ту Америка… За нас пеят, да, не се чудете.

Високи подскоци, некоординирани движения, алкохол над главите ни и навсякъде по тялото – подобаващ старт! След третото парче кецовете ми отесняват – пълни са с пясък, тениската ми е мокра, а краката се движат сами. Басът ме издухва назад, погото ме зове – какво да правя, изпълнявам с малко страх и повече ентусиазъм. Центрофуга от хора – полуголи, лепкави и екстремно щастливи. Наглед опасно – погото е съществена част от цялостното изживяване. Сътветно – ТРЯБВА да участваш, ей.

Колко хубаво е под звездното небе, на брега на морето с любимата балканска банда и най-лудите ти приятели… Обичам ви, Dubioza Kolektiv. Наздраве!

Над нас кръжи един голям комар (а.k.a дрон), който ще запечата малко по-дълготрайно спомена за този концерт. Носим се заедно наляво и надясно в хармония с музикантите, клякаме с притаен дъх, избухваме с висок скок нагоре към небето след подаден сигнал, пеем до изнемощяване на гласните струни, пием и разливаме все едно имаме рожден ден. А тези на сцената не престават да свирят.

Лудостта е всеобща и лепне по телата ни, влиза в късите панталони, под роклите, между презрамките на банските, в кецовете и чорапите. Лудост е да си част от концерт на Dubioza. Най-съвършената лудост!

Ще пием и пеем, и ще се въргаляме в пясък, и ще плуваме... и ще броим звезди за вас. Цяло лято.

С любов и и много пот,

Феновете от "Каваците"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички