Сал Вивиано направи по бродуейски песните на Синатра


Сал Вивиано направи по бродуейски песните на Синатра

3894

Ако някой е очаквал песните на Франк Синатра да бъдат изпълнени едно към едно с оригиналите от американския актьор и певец Сал Вивиано, на концерта му, организиран от Cantus Firmus на 14 ноември, със сигурност е останал разочарован.

Събитието, посветено на 100-годишнината от рождението на Гласа, напълни зала "България" и срещна публиката с интересен прочит на наследството на легендарния американски шоумен от италиански произход. Оркестрациите на всички парчета бяха направени за голям симфоничен оркестър и специално за Сал Вивиано. Самият изпълнител сподели в деня преди концерта, че неговото фразиране и стил със сигурност са повлияни от Синатра, но в никакъв случай не би искал да е негов имитатор. Топлият и мощен глас на Вивиано изпълни залата, а неговият опит на Бродуей определено личеше в начина му на пеене и поведение на сцената.

Концертът започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на атентатите в Париж на фаталния петък 13-и ноември.

Почти за всяка песен Вивиано, който също е с италиански произход като Синатра, обясняваше любопитни факти или обстоятелства. Така публиката разбра, че "The Way You Look Tonight" и "They Can’t Take That Away From Me" са изпълнени за първи път от Фред Астер през 1936 и 1937 за два негови филма с Джинджър Роджърс. А също и че някои от композиторите, написали песни за Франк Синатра, лично са избрали Сал Вивиано да ги изпее на техни чествания.

Общо 20 парчета на Гласа, популярен и като Старите сини очи, прозвучаха в зала "България". Най-силни овации събраха "New York, New York" и "My Way". Вивиано направи и европейската премиера на песента "Синатра", композирана за него от Хюбърт Арнолд и Лари Киршнър. Бродуейският артист благодареше на публиката на български и от време навреме казваше "Наздраве", отпивайки от чаша, поставена на столче. Макар и това да бе търсен ефект, наподобяващ обичая на Синатра за глътка Jack Daniels преди всяка песен, се оказа, че Сал Вивиано пие безалкохолно. А именно американската напитка D-r Pepper.

С това събитие, дирижирано от Григор Паликаров, бе открит шестият сезон на цикъла "Музиката на Америка" с участието на Оркестъра на Класик FM радио.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички