Музиката на легендарната Cesaria Evora оживява с Lura у нас


Музиката на легендарната Cesaria Evora оживява с Lura у нас

4184

Поредният много интересен, малко необичаен музикален деликатес, който Music Jam сервира на любопитните меломани, се казва Лура (Lura).

Шармантната певица пристига по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" за първи път в България, а концертът ще се състои в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 23 януари, събота.

Музиката на легендарната Cesaria Evora ще оживее с гласа на португалската звезда, определяна като нейното ново превъплъщение.

Мария де Лурдес Асуншао Пиня всъщност е родена в Лисабон (1975), но корените ѝ, на които остава вярна, са от малката островна държава Кабо Верде, бивша португалска колония, известна преди като острови Зелени нос. Музиката на изпълнителката е базирана на островните традиции и стиловете морна, фунана и батуке, но е повлияна и от африканските традиции като цяло, а и от модерния западен саунд, най-вече ар-ен-би.

Като малка тя мечтаела да стане танцьорка или... инструктор по плуване. Започва да се изявява обаче като певица още на 17, когато колега я кани за  дует в негов албум. Успехът я насърчава да продължи, а и започват да валят покани от артисти като Бонга, Тито Парис, Пауло Флорес и Паулиньо Виейра.

Още през 1996 тя записва първия си авторски албум и до днес има вече шест заглавия в личната си дискография, като последният от тях, "Herança", излезе миналата година. Португалката участва и във филма на знаменития Карлос Саура "Фадо", където изпя песента си "Morna" през 2007.

Това, което Лура ще предложи на българските фенове, търсещи разнообразие и екзотика в музикалното си меню, са звуци и ритми, изпълнени със слънце, романтика и солен полъх на океански бриз – чудесна рецепта за съботна вечер в мразовития софийски януари.

Билетите за шоуто са на цена от 40 лева. В последната седмица преди концерта, 17 - 23 януари, ще струват по 50 лева.
 
Пропуските могат да бъдат закупени от:
Билетен Център НДК
• онлайн на www. Ticketpro.bg
• касите на "Тикетпро" - България и неговите партньори

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички