Фестивал на цацата открива летния сезон в Кранево


Фестивал на цацата открива летния сезон в Кранево

4794

Първото издание на най-новия морски фестивал по Черноморието ни – "Фестивал на цацата", ще се проведе в Кранево между 10 и 12 юни.

Част от курорта ще се превърне в парти зона, забранена за автомобили, в която ще се обособят няколко сцени и кътове с разнообразна програма. В проявата са състезания и демонстрации, работилници, поляна за игри, спорт, музика, лятно кино, кулинарни шоу програми, плажни забавления, мото- и акробатични демонстрации и много други активности, в които посетителите могат да се включат. Тутурутка, Тоника СВ и оркестър Карандила Джуниър ще забавляват присъстващите. Вход свободен.

Тутурутка - едни от най-обичаните български комици, се завръщат на сцена 20 години след своето начало. Актьорите са подготвили нови скечове за участието си в Кранево. Освен тях за настроението на присъстващите ще се погрижат и неповторимaта формация Тоника СВ, коя ще пристигне в оригиналния си състав - Ваня Костова, Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Теодор Шишманов. "Морските фестивали са нещо уникално! Неповторимо преживяване! А морската публика е прекрасна - едни от най-хубавите ни концерти са били точно до морето", казват от Тоника СВ и обещават най-големите си хитове на фестивала. Това ще бъде и първата изява на групата в Кранево изобщо.

В афиша на събитието е и бодрата смяна на световноизвестния оркестър Карандила. Карандила - но джуниър, ще озвучат центъра на Кранево с балкански ритми, джаз интерпретации, фриййстайл и бийтбокс. "Обещаваме, че всички в Кранево ще танцуват много", казва вдъхвонителят на състава Ангел Тичалиев.
 Програмата започва в петък, 10 юни, обособена на няколко сцени и кътове. Първи са Невена ("Х Фактор") и варненската хип-хоп формация Ума и Дума, после - Карандила. "Балкантон" ретро парти пък ще ни припомни как звучеше лятото през 60-те години на миналия век. DJ Skill и неговите миксове на легендарния вече несъществуващ български музикален лейбъл "Балкантон" ще  пренесат гостите далеч във времето, когато лятото е било наистина романтично и спокойно.

"Твърде малко внимание се обръща на най-обичаната риба по нашето Черноморие – цацата. Затова ще ѝ посветим цял тридневен фестивал",  казват организаторите и се подготвят да отдадат подобаващо внимание на дребната риба и на всички, които ще посетят събитието.  Зевзеците от близо и далеч ще могат да се включат в атрактивен конкурс за вицове на рибарска тематика, надяждане с цаца и надпиване с бира.

На плажната зона забавленията също ще са от сутрин до вечер - яхт състезания, детски танцов кемп с водещи хореографи и нощни дискотеки ще върнат забравения младежки дух в района на международния детски лагер. А парти бус ще свързва Кранево, Златни пясъци, Албена и Балчик през целия уикенд.

Понеже "Фестивалът на цацата" съвпада с традиционния ежегоден събор на Кранево, кметът ще демонстрира кулинарните си умения като сготви специална рибена чорба пред и за всички посетители. Сред специалните гости на събитието ще бъде и Ути Бъчваров със своето кулинарно шоу. Ще му партнират и петима от най-добрите готвачи в Кранево, които ще демонстрират специалитетите си с цаца пред всички. Сред тях е и победителката в първото кулинарно риалити в България - Сидония Радева.

Фестивалът ще завърши с шествие по главната улица, в което ще се включат всички участници.

За да бъде преживяването неповторимо, община и бизнес са обедиили  усилия и предлагат на посетителите преференциални цени в хотели, комплекси и ресторанти в региона.

Събитието е покрепено от община Балчик, кмета на града Николай Ангелов и кмета на Кранево Румен Николов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички