Американците Solstice с концерти във Варна и София


Американците Solstice с концерти във Варна и София

4468

Американската дет/траш метъл банда Solstice пристига за два концерта в България по покана на Metal Force HMC.

Първото събитие е в The Devil's Smile Club, Варна, на 13 юни, а другото - в Grind House Skateboarder, София, от 18.00 ч. на 14 юни. 

Името на Sosltice е сред образците на автентичния дет метъл във Флорида. Създадена в началото на 90-те, през формацията преминават музиканти като Rob Barrett (Cannibal Corpse, Malevolent Creation), свирил в групата през  1991 и 1992. Настоящият лайн-ъп включва барабаниста Alex Marquez (Demolition Hammer, Malevolent Creation, Cephalic Carnage). От позицията на днешния ден, и двамата могат да бъдат посочени за култови фигури за метъл сцената.

Вторият проект в афиша за настоящото турне на Solstice е Thrash Or Die (хумористичен траш метъл), в който участват членове на Solstice. Всъщност ще видим в действие трима от квартета с два сета.

На плаката за концертите у нас бяха добавени още две групи: австралийците Darker Half  (траш метъл) и американо-латвийската формация Relicseed (хеви метъл). Последните две групи имат четири дати у нас, част от турнето на Relicseed - Serial Surgery: в Бургас, Русе, Варна и София.

Обиколката е в подкрепа на втория студиен албум на Relicseed - "Slaughterhouse", издаден от Microphone Records (САЩ). По време на 14-то издание на Независимите музикални награди (САЩ) (14th Independent Music Awards), записът беше оличен като най-добър хеви метъл/хардкор албум.  

Официален видеоклип на песента "Serial Leader" от албума "Slaughterhouse" може да видите тук:
https://www.youtube.com/watch?v=vkgONKrMt-U&feature=youtu.be

Обиколката стартира през април и ще завърши през ноември. Освен в България, бандата има потвърдени участия и в Полша, Германия, Чехия, Холандия, други европейски страни, както и в Русия и Щатите.

Всички дати от турнето - на: www.relicseed.com/tour.  

От основаването си през 2004 година в Рига, Латвия, Relicseed извървяват пътя от ъндерграунда до международните сцени.

Музикантите са свирили за Негово Светейшество 14-я Далай Лама на Тибет, били са на една сцена с американските траш метъл икони Testament. На събитие в Сан Франциско по случай 30-та годишнина на Металика "Metallibash 2011: 3 Decades Of Damage" Relicseed са били хедлайнери.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/245297699185435

Организаторите обещават и барбекю, освен задължителните напитки.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички