Пирински напеви, бански фукли и много настроение на Бохеми 2016


Пирински напеви, бански фукли и много настроение на Бохеми 2016

5327

"Глазненски напеви", "Пиринско настроение" и "Пирински бисери" са характерната местна подправка за балканския фестивал "Бохеми" 2016.

Фолклорните групи Банскалии, Бански фукли и Банска младост са следващите имена в афиша на събитието, домакинствано от община Банско на 3 и 4 септември.

За неговото второ издание организаторите са поканили сензацията на българската музикална сцена – Dia. Младата изпълнителка е цветето сред подчертано мъжкото участие този сезон.

Лятото на 2015 ще запомним с "Егея" на Димана Мирчева - Dia. Песента зазвуча в над 20 страни в Европа, Азия и Америка, а днес 17-годишната дама представя новия си сингъл – "Veno Neveno". Парчето се изкачи за нула време до първо място в класациите на най-слушаните радиостанции за хитова музика у нас. "Veno Neveno" е незаписвана досега македонска народна песен и изпълнителката сама прави фолклорната обработка на музиката и адаптацията на текста. Окончателният вариант включва соло на гъдулка, абсолютно нехарактерно за съвременната денс музика.

Dia смесва фолклор, трап и дръм-ен-бейс, преплетени с красиви български народни мотиви, с категорично хитово звучене. На "Бохеми" талантливата певица ще представи съвместния си сет с DJ Spasm - съавтор на двата ѝ сингъла (заедно на снимката) и бийтбокс аранжимента на Tino. На площада с тях ще представи и небезизвестната формация Еремия, както танцьорите от The Center.

В събота, 18.30 часа, водещият Ники Станоев ще обяви начало на феста, когато банските групи ще подгреят сцената за Алкохол Джаззз Оркестър, Карандила, а към 21.00 ч. първия си самостоятелен концест в България ще изнесе Дино Мерлин.

Dia, тръбачите на Кристиян Азирович и несравнимият Magnifico ще се изявят отново от 18.30 часа, но на 4 септември, неделя.

Събитието е на централния площад "Никола Вапцаров" при вход свободен.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички