Отново е време за традиционния Hadcore X-Mass


Отново е време за традиционния Hadcore X-Mass

5067

17-тото поредно издание на най-стария ежегоден български ъндърграунд фестивал -  Hadcore X-Mass, ще се проведе в двете зали на Mixtape 5 в София на 17 декември. 
Това ще бъде най-мащабното и интересно издание за цялата 16-годишна история на Hardcore X-Мass до сега, обещават организаторите от Re-Act.

Тази година подборът на групите е наистина много специален – освен традиционното събиране на ядрото на българската хардкор общност и най-активните групи през годината, ще се радваме на богато международно присъствие.  Две банди от световна величина – представящи две различни поколения на европейската хардкор сцена – абсолютните легенди Ryker’s и едно от най-горещите имена днес - Risk It! Гости от Сърбия и Македония в лицето на Blankfile и Noviot Pochetok – още две топимена от Балканската сцена.  Освен тях още две много специални събирания специално за Hardcore X-Мass 2016 – варненските олдскуул метълкор герои Another Day се събират отново след 9-годишно отсъствие и може би най-дългоочаквания реюниън от много време насам: Face Up (или Vendetta преди да се казват Vendetta). Суперсилната и натоварена година за Last Hope ще бъде отпразнувана подобаващо със специален сет. Redound и Bright Sight също ще представят актуалните си албуми, а началото на фестивала ще бъде поставено от едно по-ново и едно по-старо име от българската сцена – Blackmail и Cut Off.
Rykers – една от най-емблематичните и значими групи в историята на европейската хардкор сцена идва за първи път в България! Най-накрая ще имаме възможността да чуем на живо всички добре познати класики, започвайки още от първите издания "Brothers Against Brother" и "First Blood", до суперсилния последен албум "Never Meant To Last". 
Risk It! – от основаването си през 2009-та, за 7 години немските герои успяха да натрупат изключително богат опит и репутация: 2 албума, 2 ЕР-та, многобройни турнета и стотици концерти в цяла Европа и извън нея, а сега за първи път в и България! Съвсем спокойно можем да определим Risk It! като една от най-нашумелите топбанди от съвременната хардкор сцена в момента.

Last Hope - след отсъствие от миналогодишното издание на фестивала и натоварена година с нов албум и няколко турнета - 2016-та ще бъде подобаващо финализирана с още едно западноевропейско турне и участие на Hardcore X-Мass 2016!
Face Up се събира специално за  Hadcore X-Mass 2016. Една на от най-култовите български ъндърграунд групи и основоположници на софийската хардкор сцена се завръщат с ексклузивно шоу! Легендарната банда предшественик на днешните Vendetta ще се представи в оригиналния си състав от ерата на класическия албум "Strength Remains". 
Another Day – след 9-годишно отсъствие, варненската хардкор легенда се завръща на сцената и ще бъде част от Hardcore X-Мass 2016. Последният концерт на Another Day бе  през 2007 именно на Hardcore X-Мass и сега, точно 9 години по-късно имаме шанса да ги видим отново в оригинален състав, включващ членове на Indignity, Outrage и Relief.
B L А N K Ф I L E – изключително ярките представители на новата вълна групи от днешната ъндърграунд сцена на Белград /Сърбия. Банда, която много умело смесва влияния от хардкор, мелодичен пънк рок и дори метълкор в автентичния си саунд. Имат и чисто ново видео към песен от последното  ЕР, а това, което очакваме да видим и чуем на живо от тях, е суперенергично лайф-шоу. 
Noviot Pochetok/The New Beginning – най-активната и утвърдена пънк-рок банда от Македония. С 4 албума и 5 европейски турнета зад гърба си, Noviot Pochetok идват в София да представят последния си албум. Redound – с чисто нов албум, който излезе току-що. Съвсем логично ще видим софийските бийтдаун герои отново в Mixtape 5 на 17 декември.
Bright Sight също издадоха нов албум през ноември и след това затаиха дъх да избухат на Hardcore X-Мass и да сервират обилна порция мелодичен БГ пънк-рок. 
Cut Off - Старите муцуни на хардкора се завръщат на Hardcore X-Мass 2016 с освежени редици и нов материал, загрявайки за новия си албум през 2017.
Blackmail набират все по-сериозна скорост напоследък, с нов материал и нов състав, включващ в редиците членове на B.F.D.M., Rejection и Melekh. На тях се пада честта да открият Hardcore X-Мass 2016. Бандите ще свирят последователно в рамките на 8 часа.

Билети - в мрежата на www.ticketlogic.bg 
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички