Рок величието Мерилин Менсън закрива <b>Арена Музика 2007</b>


Рок величието Мерилин Менсън закрива <b>Арена Музика 2007</b>

2765

Един от най-скандалните и шокиращи артисти на световната музика - Мерилин Менсън - ще посети нашата страна след броени дни.

Многобройните български фенове ще имат изключителната възможност да го видят на живо в един невероятно впечатляващ концерт на столичния стадион "Академик". След концертите на Айрън Мейдън и Пинк, това ще бъде наистина стархотен финал на тазгодишното издание на най-мащабния музикален фестивал в България "Арена Музика".

Организатори на концерта за София Мюзик Ентърпрайсис и Туборг. Мегазвездата пристига у нас в деня на концерта си, 4 юли, заедно с екип от 40 души – технически екипи, пиротехници, лични дизайнери и гримьори. Музикантите, с които Менсън ще се качи на сцената са същите, с които записа последния си албум „Eat Me Drink Me” (Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group). Това са барабанистът Джинджър Фиш, който неотлъчно стои до звездата през последните 10 години, кийбордистът Крис Верена и басистът Роб Холидей. Една от най-важните фигури в бенда е китаристът и втори басист Тим Сколд, който е и продуцент и съавтор на забележителния нов албум. По време на цялото си турне рок иконата Мерилин Менсън пътува с четири професионални фотографа и двама оператори, които документират всеки концерт за личния архив на звездата Сцената, на която ще се качи Менсън, ще е с дължина 40м. и ширина 20м. и ще бъде вдигната на 2 метра височина от земята. Съоръжението ще е оборудвано с огромна 10-метрова видеостена с тегло 250 килограма, на която ще се излъчва уникална мултимедия по време на шоуто. Тя ще бъде раположена по цялата ширина на сцената зад артистите. Осем 35-килограмови бутилки с въглероден диоксид ще бъдат позиционирани на специално място пред сцената. Те са необходими за уникалните пироефекти, съпътстващи грандиозното шоу. Преди броени дни, звездата издаде специално за българските си почитатели, че концертът ударно ще започне с пилотния мегахит „If I Was Your Vampire” от последния му албум. В сетлиста за концерта са включени едни от най-новите парчета на звездата, както и най-големите хитове на Мерилин Менсън, които феновете очакват да чуят на живо в София. Изключително интересен е фактът, че Мерилин Менсън никога преди концерт не пие алкохол и газирани напитки. Но пък след края на шоуто звездата пожела в гримьорната му да бъде доставена бутилка добре изстудено френско шампанско „Veuve Cliquot - Ponsardin”. Организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис и Туборг напомнят, че в деня на щоуто - 4 юли (сряда) - вратите на стадион Академик ще бъдат отворени още в 17ч. На концерта категорично се забранява внасянето на всякакви камери, аудио и видео записващи устройства, оръжие, вериги, метални боксове, стъклени бутилки и всякакви предмети, които биха могли да наранят някого.

Концертът ще стартира в 19.00 ч., когато на сцената ударно ще забият подгряващите от българска страна Ейлиън Индъстри. Около 20.00 ч. готик легендите Тайп Оу Негатив ще нажежат атмосферата на стадиона, а час по-късно хедлайнърът на вечерта - метъл величието Мерилин Менсън, ще взриви екзалтираната публика.

Билети за шоуто на цени от 30 до 50 лева все още могат да бъдат закупени от: Билетен център НДК,  онлайн чрез www.Тicketpro.bg, касите на "Тикетпро" и неговите партньори в цялата страна, музикани магазини "Вижън" (София), мюзик център и рок шоп (Пловдив), "Саунд Гардън" (Бургас), "Медуза" (Велико Търново) и "Млад техник" (Сливен).

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички