Финале гранде: Лемб закриха Park Live Fest


Финале гранде: Лемб закриха Park Live Fest

5104

Никакъв избор, освен за отсъстващите.

Лемб (Lamb) закриха фиестета на столичния колодрум в Борисовата градина оная вечер.

Група, любима на цяло едно захласнато по трип-хопа поколение. Няколко часа преди качването им на сцена, фината певица Лу Роудс беше забелязана с професионален фотоапарат на рамо от шепа отбрани фенове на поляната, където сподели с тях няколко интересни мисли.

Призна, че е й направило впечатление колко топли са българите и за да не са празни приказки, направи сравнение с руснаците, които прекалено много се мръщели. В таксито й препоръчали да пробва сливенска перла, тя послушала съвета, и била впечатлена от здравословното влияние на ракията. Но най-важното, каза Лу, че е изключително развълнувана от събирането на групата, която беше зачезнала след няколкото албуми от края на 90-е, които направиха истински фурор.

Изпълението на Лемб, които винаги са пресъздавали в музика крехката човешка душа, беше отбелязано от счупване на основен техен инструмент, баса. След препускане за намиране на заместител, те с малко закъснение започнаха невероятния си концерт.

На сцената Лу беше като видение с ефирната си черна рокля, чаровната усмивка и хипнотичния глас. Ако тя е сърцето, то умът на групата, Анди Барлоу, показваше нескрит ентусиазъм и подчертаваше пускането на музика с момчешки ентусиазъм, махане с ръце и подскачане. На фона на видеоклипове и прекалено силни ниски честоти, изящният вокал на Лу се допълваше със силните електронни и басови елементи. На няколко пъти тя и Анди се захващаха с ударни инструменти и китара.

Класически образ от изпълнение на проекта ще си остане как Анди удря по барабана, Лу е приведена над китарата, а публиката е в екстаз. Дъждът отново се опита да ни разстрои, при което мис Роудс започна да напява "No Rain, No Rain..." и имаше ефект, дъждът се отказа.

Взаимодействието на Лемб с публиката беше един вид чудо. И двете страни реагираха изключително силно и постигнаха пълен синхрон. Както когато публиката разпознаваше и пееше любими песни, така и когато Анди не издържа и скочи направо в ръцете на хората. И после пак и пак.

00.20 часът

Вече на друго място...В столичния клуб "Ялта" сме...

Емоцията от фестивалния ден и вечер не можеше да си отиде така лесно и се пренесе естествено към партито в клуб "Ялта".

За да достигне до сутринта. Във вътрешната зала се изявяваха гостите Джайлс Питърсън (Gilles Peterson) и Майкъл Рутън (Michael Rütten). Те бяха много силно отдадени на соул-фънк-латино пускане и завъртяха силно парти за радост на напълнената зала.

А на външния пулт от колодрума се завърнаха Крези Пи (Crazy P), като двамата диджеи и певицата се редуваха да пускат дискове и бяха твърдо решени да направят най-голямото фънк-диско парти, на всяка цена.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички